Samospráva

Veľká šanca pre súkromný sektor: Občianske združenia či urbárske spoločenstvá budú môcť čerpať eurofondy

Členstvo mesta Liptovský Mikuláš v Miestnej akčnej skupine (MAS) Horný Liptov by mohlo v budúcnosti umožniť čerpanie eurofondov aj občianskym združeniam, poľnohospodárom, urbárskym spoločenstvám a ďalším subjektom, ktoré majú sídlo alebo prevádzku na území Liptovského Mikuláša.

Ilustračný obrázok k článku Veľká šanca pre súkromný sektor: Občianske združenia či urbárske spoločenstvá budú môcť čerpať eurofondy
Zdroj: Dnes24.sk

„Požiadali sme skupinu, aby sa rozšírila o katastrálne územie Liptovský Mikuláš. V prípade, že sa staneme jej členom, očakávame prínos pre súkromný sektor otvorením možností pre čerpanie eurofondov z dvoch operačných programov,“ uviedol primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč.

Maximálna výška podpory na projekt by podľa hovorkyne mesta Viktórie Čapčíkovej mala byť 100 000 eur. V programovom období 2014 – 2020 bude podpora projektov zameraná najmä na vytváranie a udržanie pracovných miest. „Miestna akčná skupina Horný Liptov združuje 25 obcí a ďalších 28 fyzických a právnických osôb. Jej cieľom je spolupracovať na rozvoji regiónu Horný Liptov, zachovávať jeho výnimočné hodnoty a zlepšovať kvalitu miestnym obyvateľom,“ dodala hovorkyňa Liptovského Mikuláša.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM