Správy

Veľké prepúšťanie v Liptovskom Hrádku: V Ceragone príde o zamestnanie 60 až 80 ľudí

Izraelský producent telekomunikačných zariadení Ceragon Networks pripravuje zrušenie výrobných kapacít vo svojom závode v Liptovskom Hrádku s približne 120 zamestnancami. Pravdepodobne viac ako polovica z nich tak príde v nasledujúcich mesiacoch o prácu.

Ilustračný obrázok k článku Veľké prepúšťanie v Liptovskom Hrádku: V Ceragone príde o zamestnanie 60 až 80 ľudí
Zdroj: TASR

„Našej spoločnosti sa dlhodobo nedarilo plniť nastavené ekonomické ciele. Jednou z iniciatív je preto aj prechod na flexibilný model výroby. To znamená, že ju bude zabezpečovať zahraničný dodávateľ. Približne 50 pozícií technickej podpory, prijímania objednávok, fakturácie, zostávajú naďalej na Slovensku,“ vysvetlila generálna riaditeľka Zuzana Habaj.

Fixný model výroby neumožňuje podľa nej prispôsobiť sa výkyvom na trhu. „V období nižšieho dopytu nedokážeme vyrábať nič iné. Externý dodávateľ sa na rozdiel od toho dokáže flexibilne preorientovať na iných zákazníkov. Presnejšie informácie, koľkých našich zamestnancov sa dotknú tieto zmeny, budeme mať k dispozícii niekedy v polovici februára,“ skonštatovala Ha­baj.

„Našou prioritou je všemožne pomôcť zamestnancom, ktorých sa dotkne táto transformácia, nájsť si nové uplatnenie. Oslovujeme okolité firmy a pomáha nám v tom aj úrad práce. Verím, že na Liptov príde konečne nejaký nový investor, kde by si naši dlhoroční vysokokvalifikovaní zamestnanci našli uplatnenie,“ dodala.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM