Tomáš Batiz Správy

Veľmi nebezpečný prípad na liptovskej železnici: Neuveríte, do čoho nabúral osobný vlak!

Na železničnej trati sa odohral veľmi nebezpečný a dych vyrážajúci prípad. Asi ani nebudete veriť, do čoho podľa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) nabúral osobný vlak!

Ilustračný obrázok k článku Veľmi nebezpečný prípad na liptovskej železnici: Neuveríte, do čoho nabúral osobný vlak!
Zdroj: TASR

V úseku Ľubochňa – Ružomberok sa stal veľmi nebezpečný prípad. Osobný vlak tam podľa Železníc Slovenskej republiky narazil do tehál, ktoré boli v priechodnom priereze koľaje naukladané do výšky približne až jedného metra!

Železnice informovali, že došlo k tomu v posledný deň víkendu, v nedeľu po desiatej hodine večer. „V dôsledku tejto udalosti meškali dva vlaky celkovo 41 minút,“ uviedla Ivana Popluhárová z Odboru komunikácie GR ŽSR

Tá zároveň dodala, že vandalizmus je celospoločenským problémom, aj na tratiach ŽSR sa s ním, žiaľ, stretávajú takmer denne, nie je však v ich silách zabezpečiť, aby sa podobné prejavy vandalizmu nevyskytovali. „ŽSR opakovane upozorňujú na nebezpečné dôsledky vandalizmu, teda úmyselného poškodzovania majetku. Vandali si neuvedomujú, že svojim konaním ohrozujú nielen plynulú prevádzku osobnej a nákladnej dopravy, ale hazardujú aj s ľudskými životmi. Následkom aj malej škody môže byť nehodová udalosť so značnou majetkovou škodou, ale predovšetkým i trvalými zdravotnými následkami alebo najtragickejším následkom – smrťou nevinných ľudí,“ povedala Popluhárová.

ŽSR prosia verejnosť, aby bola všímavá k dianiu na železnici, aby pri zistení podozrivého konania či pohybu cudzích osôb na železnici či v blízkosti majetku ŽSR kontaktovala políciu a pomohla tak eliminovať trestnú činnosť.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM