Romana Buganová Samospráva

Vhodné miesto pre svadobné obrady, či pikniky? O slovo sa odteraz hlási aj záhrada pri galérii v centre mesta

Do tejto chvíle zanedbávaná záhrada pri galérii P. M. Bohúňa v centre mesta je už k dispozícii aj verejnosti. Ak sa vám tu zapáči, využívať ju môžete na rôznorodé účely.

Ilustračný obrázok k článku Vhodné miesto pre svadobné obrady, či pikniky? O slovo sa odteraz hlási aj záhrada pri galérii v centre mesta
Zdroj: Dnes24.sk

Priestory záhrady sú podľa vedenia galérie dobre udržiavané a pravidelne kosené, dokonca tu pribudli aj drevené lavičky a pridajú sa ku nim aj informačné tabuľky. „Záhrada má obrovský potenciál, pretože je to posledný zelený kúsok zelene v centre mesta, momentálne prebiehajú rokovania, no do budúcna by sme boli radi, keby tam vznikla oddychová zóna,“ prezradil poslanec za mestskú časť Staré mesto Matej Géci.

Podľa jeho slov by v priestoroch záhrady privítali aj svadobné obrady a ďalšie aktivity. Svoje miesto si tu už našlo letné kino a cvičenie taiji, či štvrtkové pikniky matiek s deťmi. Zámeru je veľmi naklonené aj vedenie galérie.

„Práve toto je jeden zo spôsobov, ako by sme mohli zvýšiť aj povedomie o samotnej galérii, ktorá v sebe ukrýva nejeden skvost. Zámer spred roku, ktorý bol pre niektorých utópia, sa napĺňa,“ prezradila riaditeľka galérie Alena Chebeňová.

Do budúcnosti nie je vylúčené, že záhrada bude sprístupnená aj od pešej zóny. „Ak sa naše snahy podaria, postupne sa dobuduje Baťova ulička a a mali by sa takisto spojiť zadné trakty všetkých domov na pešej zóne, kde plánujeme vybudovanie novej komunikácie,“ dodal Géci.

Zelené srdce Liptovského Mikuláša, ako sa záhrade často hovorí, je verejnosti prístupné okrem nedele v čase od 9–17 hod. Na otvorení v inom čase je možné sa dohodnúť s vedením galérie. O ďalších možnostiach rozvoja záhrady a vzájomnej spolupráci by mali diskutovať zástupcovia galérie a vedenia mesta ešte v septembri.

Sprístupnená záhrada pri galérii P. M. Bohúňa v centre mesta
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM