Tomáš Batiz Futbal

Viaceré liptovské tímy bojujú v 5. lige o záchranu v súťaži: Čo je príčinou týchto problémov?

Futbalová sezóna 2015/2016 pomaly vrcholí aj v krajských súťažiach, kde mal Liptov vždy bohaté zastúpenie. Po jej skončení môže dôjsť k výraznému zredukovaniu liptovských mužstiev v 5.lige skupine B. Tabuľka hovorí jasnou rečou.

Ilustračný obrázok k článku Viaceré liptovské tímy bojujú v 5. lige o záchranu v súťaži: Čo je príčinou týchto problémov?
Foto: Tomáš Batiz

V stredoslovenskej 5. lige reprezentuje Liptov dokopy až šesť tímov, lenže až štyri bojujú o záchranu v tejto súťaži. Pred poslednými dvoma kolami je jasné, že súťaž takmer s istotou opustí Pribylina a Dúbrava, tieto tímy následne pravdepodobne zostúpia do 1. triedy Liptovského futbalového zväzu. “Som samozrejme sklamaný z toho čo sa za túto sezónu udialo. Napriek tomu, že sme sa pred jarnou časťou posilnili, požadovaný efekt neprišiel. Mužstvo sa nedokázalo zoceliť na to, aby zachránilo túto súťaž. V hre je ešte šesť bodov, tak uvidíme čo sa ešte udeje,” reaguje na aktuálnu situáciu Peter Mrnčo, štatutár futbalového klubu Agro Baník Dúbrava.

O záchranu bojuje aj Demänová

V neľahkej situácii sú aj futbalisti ŠK Demänová, ktorí sa dva kolá pred koncom nachádzajú 11. mieste, ktoré im ešte nemusí zabezpečiť záchranu v súťaži. “Určite sa chceme zachrániť. Tento rok je pre nás úplne kritický, pretože minimálne sedem hráčov je vykartovaných, alebo zranených,” informuje Zdena Vyparinová, predsedníčka klubu ŠK Demänová, ktorá verí, že v predposlednom zápase sezóny Demänovci na domácom ihrisku proti Bobrovu naplno zabodujú. “Budeme bojovať s tým, čo máme. Dúfam, že už bude hrať Valaštiak, ktorý dostal trest, ale uvidíme ako sa k tomu vyjadrí zväz,” dodala.

Palúdzka v súťaži dominuje

Úplne opačná situácie je v tíme FC34 Palúdzka. Mikulášsky klub, ktorý v tejto súťaži nastupuje pravidelne už niekoľko rokov sa aj počas tejto sezóny pohybuje na horných priečkach tabuľky. "Sezóna celkom nenapĺňa naše ambície. Stratili sme 16 bodov na domácom ihrisku, čo je naozaj veľa. S našou hrou sme síce boli spokojní, ale malo to svoje nedostatky. Na jeseň sme nepremieňali šance, ale aspoň sa to o niečo vylepšilo na jar. Škoda zbytočných strát na domácom ihrisku, keby sme ich eliminovali, tak s prehľadom vedieme súťaž,” povedal Milan Kokavec, riaditeľ FC34 Palúdzka.

Aktuálnu tabuľku 5. ligy skupiny B nájdeš „TU!“

Problém začína u mládeže

Celkový problém liptovských tímov vo vyšších súťažiach si uvedomujú aj v Palúdzke. Podľa Milana Kokavca treba myslieť predovšetkým na mládež. “Celá táto aktuálna situácia je zrkadlom slabej výkonnosti práce s mládežou. V hornom Liptove je problém získať futbalistu, ktorý by bol ochotný na sebe pracovať. Okrem toho, aj keď sa dáky talent nájde, vo väčšine prípadov potom odchádza na vysokú školu, takže s futbalom v tom momente končí," dodal.

Liptovské tímy majú pred sebou v 5. lige ešte dva zápasy, v ktorých zabojujú o šesť bodov. Práve v týchto stretnutiach sa rozhodne o istých zostupujúcich do nižšej súťaže.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM