Kultúra

Vianočné trhy navodia tú správnu atmosféru: Mikulášske osobnosti sa rozdajú pre druhých

Sedem dní pred najkrajšími sviatkami v roku sa mikulášske námestie zaplní vianočnou atmosférou. Druhý ročník Vianočných trhov so sebou prinesie okrem tradičných dobrôt i zimné atrakcie a množstvo kultúrnych vystúpení.

Ilustračný obrázok k článku Vianočné trhy navodia tú správnu atmosféru: Mikulášske osobnosti sa rozdajú pre druhých
Zdroj: Dnes24.sk

Tradičné trhy otvoria v stredu 17. decembra od 10:00 hod. deti z mikulášskych materských škôl, ktoré vytvoria ozdoby na vianočné stromčeky. Slávnostne ich pre obyvateľov a návštevníkov rozsvietia popoludní o 16:00 hod. Prvý deň trhov uzavrie vystúpenie dvojice interpretov Bystríka a Roba Pappa.

Štedré osobnosti sa rozdajú

Až do 23. decembra sa bude na mikulášskom námestí striedať množstvo ďalších interpretov, ktorí tak do srdca Liptova prinesú tú pravú vianočnú atmosféru. „Pripravujeme tiež verejnú dražbu darov od mikulášskych športovcov. Výťažok z nej bude venovaný detskému domovu v Liptovskom Hrádku,“ uviedla organizátorka trhov Martina Kaliská.

Najväčšími atrakciami pre deti budú veľkoplošná snehová šmýkačka a drevený kolotoč. „Chceli sme tento rok vyskúšať niečo iné ako ľadovú plochu. Veríme, že budú pre deti rovnako lákavé,“ dodala M. Kaliská.

Foto: ilustračné

Vianocne trhy program
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM