Tomáš Batiz Správy

Vianočný strom putoval celým Mikulášom: Teraz už zdobí centrum mesta, FOTO

Najbližšie mesiace bude mikulášske námestie zdobiť vianočný smrek. Pracovníci VPS ho prevážali celým mestom.

Ilustračný obrázok k článku Vianočný strom putoval celým Mikulášom: Teraz už zdobí centrum mesta, FOTO
10
Galéria
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Smrek, ktorý na ulici Kemi prekážal obyvateľom, pretože clonil a v príbytkoch im robil tmu, ponesie na námestí posolstvo svetla ako hlavný vianočný strom. „Dvanásťmetrový smrek dnes vypílili, previezli a už aj osadili pred kostolom oproti župnému domu. Kolíky na jeho vyrovnanie zabíjal do zeme primátor Liptovského Mikuláša,“ skonštatovala Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

„Strom do budúceho týždňa ozdobia, rozsvieti sa symbolicky 6. decembra na sviatok sv. Mikuláša, následne sa 8. decembra počas oficiálneho otvorenia Mikulášskeho jarmoku (16:30 hod na Námestí osloboditeľov) rozžiari celá vianočná výzdoba,“ informuje mikulášska hovorkyňa.

Predošlý strom, ktorý sme pôvodne každoročne na Námestí osloboditeľov zdobili a rozsvecovali ako hlavný, začal chorľavieť a vysychať. Radnica sa aj na margo toho rozhodla osadiť na námestie nový strom. Pre ľudí, ktorí veria aj v dušu drevín, môže byť potešujúce, že oba stromy ukončia svoju púť dôstojne. "Jeden ponesie vianočné posolstvo svetla, keď ho na sviatok Mikuláša 6. decembra rozsvietime a ani vysychajúci pôvodný vianočný strom nezostane „na ocot“. Štiepka, ktorú z neho dáme vyrobiť, bude slúžiť na ochranu mladých stromčekov pred mrazmi,“ prezradil primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč.

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM