Tomáš Batiz Rôzne

Víkend v Mikuláši plný akcii: TOP 7 podujatí, na ktorých by ste určite nemali chýbať

Máte už naplánované, čo budete robiť, počas blížiacich sa voľných dní? Pripravili sme pre vás ponuku tých najlepších podujatí v Liptovskom Mikuláši, ktoré môžete počas víkendu navštíviť.

Ilustračný obrázok k článku Víkend v Mikuláši plný akcii: TOP 7 podujatí, na ktorých by ste určite nemali chýbať
Zdroj: TASR

730 ROKOV LIPTOVSKÉHO MIKULÁŠA

10. júna 2016 o 16:00, Informačné centrum mesta

Sprievodcovská služba pri príležitosti 730. výročia prvej písomnej zmienky o meste Liptovský Mikuláš. Chcete vedieť, prečo vznikol prvý zápis o meste a kde sa nachádza originál tejto 730-rokov starej listiny dnes? Ktorému významnému šľachtickému rodu patril Svätý Mikuláš do polovice 19. storočia? Tieto a mnohé ďalšie zaujímavosti z bohatých dejín Liptovského Mikuláša sa dozviete počas hodinovej prezentácie turistického sprievodcu v historickom centre mesta.

OKOLO SLOVENSKA

10. júna 2016 o 13:30, mesto Liptovský Mikuláš

Ide o najvýznamnejšie cyklistické podujatie na Slovensku, ktoré spája ľudí z rôznych miest a regiónov Slovenska. Pretekať na cestách medzi etapovými centrami Banská Bystrica, Štrbské pleso, Zuberec, Bojnice a Piešťany, budú pretekári profesionálnych a národných reprezentačných tímov z 21 krajín sveta.

BOL SOM DLHO PREČ

11. júna 2016 o 11:00, Dom kultúry, klubová scéna

Rozprávač príbehu polo Indián Broom Bromden rekapituluje (prostredníctvom filmových dokrútiek) posledné mesiace svojho dlhodobého pobytu na psychiatrickej klinike. Tu vstupuje do príbehu 35-ročný tulák a búrlivák Patric McMurphy, ktorý sa dostal na kliniku pre výtržnosti a aby sa vyhol ťažkej práci na farme. Svojou živelnosťou a chuťou žiť McMurphy rozvracia zabehnutý „policajný“ režim psychiatrickej liečebne.

HOKEJBALOVÝ TURNAJ FANKLUBOV

11. – 12. júna 2016 o 11:00, Enel aréna (zimný štadión)

Na zimnom štadióne v Liptovskom Mikuláši si to rozdajú hokejové fankluby z celého Slovenska v hokejbalových zápasoch. Organizátorskú taktovku si tento rok zobrali do ruky chlapci z fanklubu MHK 32 „Partizáni“, a tak si budeme môcť pozrieť ich majstrovstvo s hokejkou a loptičkou u nás v Liptovskom Mikuláši. Turnaj sa v minulosti konal v Nitre, Martine, Bratislave, Piešťanoch, Žiline a konečne sa dostal aj ku nám. Turnaj sa koná pod záštitou Predsedu MHK 32 Partizáni a primátora mesta Liptovský Mikuláš.

ONDRAŠOVSKÁ HORIČKA

12. júna 2016 od 08:00, futbalové ihrisko – Liptovská Ondrašová

Priaznivci behu sa aj tento rok môžu tešiť už na tradičnú Ondrašovskú Horičku, ktorá so sebou nesie už dlhoročnú tradíciu. Na organizácii 33. ročníka sa aj tento rok podieľa Športový klub Kriváň Liptovská Ondrašová v spolupráci s mestom Liptovský Mikuláš a Olympijským klubom Liptova. Viac o podujatí TU.

BAMBIFEST – CESTA ROZPRÁVKOVÝM LESOM

12. júna 2016 o 15:00, ulica Kpt. Nálepku (za železničnou traťou)

Vstúp do čarovného lesa a stretni tu zázračné bytosti a rozprávkové postavičky!

HENRY TÓTH BAND FEAT. FEDOR FREŠO & ONDREJ KRAJŇÁK & CYRIL ZELEŇÁK

12. júna 2016 o 17:00, Bar & Restaurant Route 66

Slovenský gitarový mág Henry Tóth sa v rámci júnového koncertu zo série Jazz v meste predstaví s novým projektom s exkluzívne silnou zostavou hudobníkov, ktorá sľubuje výnimočný inštrumentálny zážitok. Fedor Frešo a Cyril Zeleňák sú skutočnými legendami na slovenskej hudobnej scéne, Ondrej Krajňák je absolútna jazzová špička a jeden z najlepších klaviristov akých poznáme.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM