Pavol Tomčík Hokej

Víťazná séria sa skončila: Spišiaci nad sily Liptákov

V jubilejnom 20. kole prvej hokejovej ligy sa Liptovskému Mikulášu nepodarilo na ľade Spišskej Novej Vsi natiahnuť víťaznú sériu v rade na číslo šesť. Zverencov trénerskej dvojice Horváth - Kledrowetz domáci porazili 5:3.

Ilustračný obrázok k článku Víťazná séria sa skončila: Spišiaci nad sily Liptákov
Foto: Tomáš Batiz

Ešte v 49. minúte bol pritom stav nerozhodný 3:3. Góly Rojkoviča a Kokyho však následne rozhodli o tom, že tri body ostanú na Spiši. Mikulášania po prehre zotrvali na siedmej pozícii, šiesta Spišská Nová Ves má v tejto chvíli pred Liptákmi štvorbodový náskok.

HK Spišská Nová Ves – MHK 32 Liptovský Mikuláš 5:3 (0:1, 3:1, 2:1)
Góly: 28., 33. Cútt, 33. Gurčík, 49. Rojkovič, 56. Koky – 5. Marcinko, 29. Broska, 47. Kubovčík.
Rozhodovali: Vojtek – Pribula, Šoltés
Vylúčení: 4:3
Presilovky: 2:0
Oslabenia: 0:0
Divákov: 658
Zostava MHK 32: Palko – Sajko, Špila, Bača, Mezovský, Janči, Klepáč, Bokroš, Nitriansky – Bartík, Kuric, Leskovjanský, Piatka, Roháč, Vartovník, Broska, Marcinko, Poliaček, Kubovčík, Mach, Matejka. Tréner: Marián Horváth

Marián Horváth (tréner MHK 32) pre mhk32lm.sk: „Myslím si, že prvá tretina vcelku patrila nám, začali sme celkom dobre a strelili gól. Od druhej tretiny bola lepším tímom Spišská Nová Ves. Jej hráči sa lepšie pohybovali, kombinovali, presadili sa aj strelecky a zaslúžene vyhrali. Koniec víťaznej série samozrejme mrzí, no ideme ďalej. Pohľad na tabuľku ukazuje, že súťaž nebude len o dvoch – troch mužstvách a to je pre hokej dobré.“

V stredu doma proti Bardejovu

Ešte donedávna líder prvej hokejovej ligy, aktuálne druhé mužstvo HC 46 Bardejov pricestuje v stredu 20. novembra na Liptov. Stretnutie 21. kola začína v Liptovskom Mikuláši v tradičnom čase o 17:00 hod. „V tíme Bardejova hrá polovica Košíc, to už bude zápas o niečom inom,“ hovorí na margo duelu útočník „Ešky“ Ivan Roháč.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM