Správy

Vláda rozdá v Žilinskom kraji 9 mil. eur: Injekciu dostane mikulášska nemocnica a liptovské cesty

Až 9 miliónov eur prerozdelí vláda SR v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) na zlepšenie situácie v sociálno–ekonomickej oblasti, zdravotníctve a infraštruktúre.

Ilustračný obrázok k článku Vláda rozdá v Žilinskom kraji 9 mil. eur: Injekciu dostane mikulášska nemocnica a liptovské cesty
Zdroj: Dnes24.sk

„Chcel by som mimoriadne vyzdvihnúť záujem vlády pomôcť pri zmiernení modernizačného dlhu, predovšetkým zdravotníckej infraštruktúry,“ vysvetlil predseda ŽSK Juraj Blanár. Sumu 300 000 eur vyčlenila na modernizáciu očného oddelenia nemocnice v Liptovskom Mikuláši, ktorá spadá pod ŽSK.

Najväčšia časť z finančného balíka vo výške 2,2 milióna eur pôjde na opravu komunikácií v regióne Liptova – dokopy 530 000 eur. Oblasť kultúry vláda podporila sumou 412 000 eur, projekty v oblasti školstva sumou 270 000 eur a na podporu rekonštrukcií obecných úradov, domov smútku, požiarnych zbrojníc štvrť milióna eur.

Najväčšiu pozornosť venuje premiér Róbert Fico dostavbe rýchlostnej cesty R1 z Banskej Bystrice do Ružomberka. „Pre celé stredné Slovensko – pre Oravu, Liptov, ale aj Banskú Bystricu, Zvolen až po Šahy smerom na Budapešť je budovanie komunikácie R1 životne dôležitý cieľ, lebo je to tepna, ktorá je stáročiami preverená a celé stredné Slovensko bez takejto cesty nemá svoj historický význam, aký vždy malo,“ uviedol primátor Ružomberka Igor Čombor.

Vláda vyčlenila ďalších 100 000 eur pre Ružomberok na novú chladiacu technológiu tamojšieho zimného štadióna. Podobný problém chce vláda vyriešiť aj v druhom liptovskom okresnom meste. „Chcem vyjadriť poďakovanie aj za to, že sa budú hľadať zdroje na rekonštrukciu zimného štadióna v Liptovskom Mikuláši, v jednej z bášt hokeja na Slovensku,“ poďakoval primátor Liptovského Mikuláša Blcháč.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM