Michal Paška Rôzne

Vladimír Bella novým náčelníkom mestských policajtov

Novým náčelníkom liptovskomikulášskej Mestskej polície sa stal Vladimír Bella. Na novej pozícii chce Mestskú políciu (MsP) priblížiť občanom a zlepšiť materiálno-technické vybavenie zboru.

Vladimír Bella pôsobí v radoch Mestskej polície 14 rokov. Od roku 1999 vo funkcii zástupcu náčelníka. „Cítil som, že mám na pozíciu náčelníka kompetencie a znalosti a že to zvládnem,“ prihovoril sa Vladimír Bella poslancom, ktorí schvaľovali jeho nomináciu na štvrtkovom Mestskom zastupiteľstve. „Myslím, že princíp fungovania MsP je dobre nastavený. Chcem policajtov viesť k tomu, aby tu boli viac pre ľudí. Z organizačných vecí budeme musieť doplniť niektoré posty, napríklad vymenovať zástupcu náčelníka. Zmien, ktoré by som chcel realizovať nebude veľa, ale prídu. Týka sa to niektorých technických vecí, ktoré by pomohli pri výkone služby,“ vyratúva Bella budúce plány na poste náčelníka. Ak to dovolí finančná situácia malo by dôjsť aj k prezbrojeniu liptovskomiku­lášskej Mestskej polície.

O post vedúcej hlavy MsP sa hlásil spoločne s Jaroslavom Júdom, Ľubomírom Marjovičom a Jánom Fiačanom. Päťčlenná výberová komisia na čele s predsedom Alexandrom Slafkovským navrhla Vladimíra Bellu do tejto funkcie kvôli jeho kvalitám a skúsenostiam. „Na výberovom konaní presvedčil nie len mňa, ale všetkých členov komisie. Som vnútorne presvedčený, že pán Bella je najlepším kandidátom z tých, ktorí sa o toto miesto uchádzali. Komisia to potvrdila a preto som jeho meno predložil zastupiteľstvu,“ povedal po voľbe Slafkovský.

Proti jeho zvoleniu hlasoval opozičný poslanec Rudolf Urbanovič. „Keď sa robilo divadielko okolo bývalého náčelníka práve pán Bella namiesto toho, aby sa ho zastal, sa o ňom v médiách vyjadroval negatívne, možno aj pod tlakom. Vážil som ho ako policajta aj ako človeka, ale vtedy v mojich očiach klesol,“ vysvetľuje svoje rozhodnutie Urbanovič.

Vladimír Bella nastúpil na pozíciu náčelníka Mestskej polície po svojom predchodcovi Daliborovi Šalplachtovi. V máji tohto roka ho Mestské zastupiteľstvo v Liptovskom Mikuláši odvolalo z funkcie kvôli mimoriadnej udalosti, ktorá sa stala počas služobnej cesty v českom meste Opava, kedy musela zasahovať aj tamojšia Mestská polícia a zdravotníci.

-jvk- foto: skk, Mario Kermiet

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM