Tomáš Batiz Šport Šport

Vlhová (21) sa naplno pripravuje na novú sezónu: Do nového trénera vkladá nádeje

Úspešná Liptáčka Petra Vlhová sa už niekoľko týžďnov pripravuje na novú sezónu. Po návrate z francúzskeho strediska strávi pár dní v domácom prostredí.

Ilustračný obrázok k článku Vlhová (21) sa naplno pripravuje na novú sezónu: Do nového trénera vkladá nádeje
Zdroj: TASR

Mikulášska rodáčka a úspešná alpská lyžiarka Petra Vlhová sa v týchto dňoch pripravuje na novú sezónu. Po návrate z francúzskeho lyžiarskeho strediska ju čaká týždeň doma na Liptove. „Vo Franzúcsku sme boli osem dní. Lyžovalo sa mi celkom fajn, pomaly dolaďujeme chybičky, ale všetko je na dobrej ceste. Pár dní čo budem doma, tak trénujem dvojfázovo. Piatok by som mala mať voľno a potom idem znovu preč, pretože ma čaká tréning v Litve, kde budem lyžovať v hale,“ poznamenala Vlhová.

S novým trénerom je spokojná

Petra Vlhová prezradila meno svojho nového trénera na začiatku letnej prípravy. „Tak a je to. Uzatvorila som novú spoluprácu s mojím novým trénerom Liviom Magonim. Veľmi sa nato teším a dúfam, že mi to prinesie len to najlepšie,“ informovala Vlhová ešte pred mesiacom, doterajšiu spoluprácu hodnotí pozitívne: „Ja som veľmi spokojná. Je to niečo nové, ale hlavne je dobré, že môj nový tréner je zo zahraničia, takže má dobré kontakty. Dá sa povedať, že pár vecí je o niečo jednoduchších ako tomu bolo minulý rok,“ dodala.

Jazdí hlavne na kvantitu

Úspešná 21-ročná Liptáčka sa na novú sezónu pripravuje individuálne. Spoločnosť do tréningov plánuje najskôr až v septembri. „Teraz jazdíme hlavne na kvantitu, takže preto trénujem sama. Potrebujem najazdiť hlavne veľa kilometrov, aby som si osvojila trénerove nové metódy,“ skonštatovala.

Udržať sa v najlepšej sedmičke

Posledná sezóna bola pre talentovanú Petru Vlhovú jednou z najlepších. V najbližšej sezóne sa bude snažiť svoje úspechy zopakovať a ešte o niečo vylepšiť. „Samozrejme budem chcieť minuloročnú sezónu zopakovať. Chcela by som sa umiestniť do tej najlepšej sedmičky, ale všetko ukáže až samotná sezóna. Okrem toho myslíme aj na obrak, kde by som sa chcela zlepšiť a dostať sa do tej najlepšej 30-tky,“ vyjadrila sa na margo cieľov do novej sezóny Petra Vlhová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM