Tomáš Batiz Šport

Vlhová o skvelej sezóne: Teší ma najmä progres v obrovskom slalome

Liptáčka Petra Vlhová nám počas tohtoročnej lyžiarskej sezóny robí poriadnu radosť. Ako sama priznala, najviac ju prekvapil progres v obrovskom slalome.

Ilustračný obrázok k článku Vlhová o skvelej sezóne: Teší ma najmä progres v obrovskom slalome
Zdroj: TASR

Je to historický moment. Do finále Svetového pohára v alpských lyžiarskych disciplínach sa kvalifikovali dve Slovenky v troch súťažiach. Účasť Veroniky Velez-Zuzulovej vo vrcholnej fáze prestížneho seriálu je už dlhoročná tradícia, vlani sa k nej v slalome pridala aj Petra Vlhová a „rozdielový“ je jej tohtoročný zásah v obrovskom slalome.

Medzi najlepšími

Štart vo finálovom týždni nie je žiadna samozrejmosť, z pelotónu SP má nárok len 25 najlepších v danej disciplíne a v prípade záujmu aj univerzáli či univerzálky, ktoré majú dostatočný počet všeobecných bodov v renkingu (štartová listina SP). Vlhová sa v technicky najvýraznejšej disciplíne predstaví prvýkrát a je to prekvapujúce pre ňu samu. Priznala, že v obrovskom slalome mali s trénerom za cieľ progres, ale ani len nesnívala o takom masívnom. V renkingu sa vďaka 8. miestu na februárových MS dostala do prvej 15-ky a tak pred víkendovou súťažou v Squaw Valley bola aktérkou žrebovania čísiel. Pred finále sa 21-ročná lyžiarka posunula na 13. pozíciu a v bodovom poradí SP je dvanásta. Pri výraznom úspechu, napríklad pri prvom prieniku do päťky, a zhode iných okolností by mohla v sezóne skončiť desiata, čo by bol ohromný úspech.

Trúfa si na víťazstvo

Pre Vlhovú však hlavné menu predstavuje predsa len sobotňajšia súťaž najhustejšie postavených bránok. Štvrtá žena slalomu MS je v pred finále na 7. priečke, ktorú chce minimálne obhájiť. Prienik vyššie (maximálne na štvrtú) by bol možný, opäť v určitých okolnostiach, len cez pódiový výsledok. To je však jej cieľ v každých slalomových pretekoch a netají sa ani tým, že si trúfa na víťazstvo.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM