Tomáš Batiz Šport

Vlhová ôsma v "obráku" v Lenzerheide: Myslím si, že to nebolo až také zlé

Slovenka Petra Vlhová skončila ôsma na Svetom pohári vo švajčiarskom Lenzerheide.

Ilustračný obrázok k článku Vlhová ôsma v "obráku" v Lenzerheide: Myslím si, že to nebolo až také zlé
Zdroj: TASR

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila ôsme miesto v sobotňajšom obrovskom slalome Svetového pohára. Vo švajčiarskom Lenzerheide zvíťazila Francúzka Tessa Worleyová. Vlhová stratila v súčte dvoch kôl na víťazku 2,09 sekundy.

Na druhom mieste skončila Nemka Viktoria Rebensburgová so stratou 7 stotín sekundy, tretiu priečku obsadila slovinská lyžiarka Meta Hrovatová (+1,45), ktorá sa prvýkrát v kariére postavila na stupne víťazov v pretekoch SP. Worleyová si udržala pred Rebensburgovou náskok z prvého kola a dosiahla svoje 12. víťazstvo v pretekoch SP. Hrovatová sa po štrnástom mieste z 1. kola posunula na konečnú tretiu priečku.

Po prvom kole strácala Vlhová na priebežnú líderku 1,67 sekundy. Trať bola nesmierne náročná najmä vo vrchnej strmej pasáži, kde viacero aj popredných pretekárok nabralo výraznú stratu. Vlhová si tam dala pozor a na prvom medzičase zaostávala iba o štrnásť stotín sekundy. Po prvom kole figurovala na siedmej priečke, keď zajazdila rovnaký čas (1:07,00 min) ako Švédka Frida Hansdotterová.

„Nešlo sa mi zle, ale v strednej a cieľovej pasáži som stratila o niečo viac, ako by som mala. Trať je tvrdá, ale nie úplne ľadová a myslím si, že to nebolo až také zlé,“ povedala Vlhová v cieli prvého kola. Dôkazom jeho namáhavosti bolo až osemnásť vypadnutých, medzi ktorými bola aj ďalšia slovenská reprezentantka Barbara Kantorová.

Vlhová sa ôsmym miesto priblížila svojmu najlepšiemu umiestneniu v obrovskom slalome SP, ktorým naďalej zostáva 7. priečka.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM