Tomáš Batiz Šport

Vlhovej sa úvod sezóny naozaj vydaril

Talentovaná mikulášska lyžiarka Petra Vlhová sa za posledný týždeň postavila na štart štyrikrát, vo všetkých prípadoch obstála na stupni víťazov.

Ilustračný obrázok k článku Vlhovej sa úvod sezóny naozaj vydaril
Foto: Slávka Kellová

Premiéru si odbila v pondelok, keď vo švédskom Vemdalene skončila na výbornom druhom mieste v slalome Európskeho pohára. Talentovaná Liptáčka figurovala po 1. kole na tretej pozícii s odstupom 29 stotín za vedúcou domácou pretekárkou Fjällströmovou. V druhom kole dosiahla Vlhová štvrtý najlepší čas, čo jej v celkovom súčte prenieslo druhé miesto. Prvenstvo obsadila Talianka Michaela Azzolová s náskokom 0,22 s pred Vlhovou.

Neprešiel ani deň a mikulášska lyžiarka skončila vo svojich druhých pretekoch v sezóne 2012/2013 na stupni víťazov, keď obsadila druhé miesto. Vlhová bola po prvom kole na prvej priečke, ale po jazde z druhého kola skončila na striebornej priečke výsledným časom 1:20,19, ktorý sa podobal tomu pondelňajšiemu. Prvenstvo vybojovala domáca pretekárka Magdalena Fjällströmová, za ktorou Vlhová zaostávala o 0,21 sekundy.

V treťom sezónnom preteku vo Funaesdalene sa úspešná lyžiarka predstavila aj v obrovskom slalome, kde skončila na treťom mieste. Prvý decembrový deň odpália Vlhová naozaj excelentne, v druhom preteku vo švédskom Funaesdalene skončila na tohtosezónom prvom mieste.

Tomáš Batiz, foto: Pavol Uhrin

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM