Tomáš Batiz Šport

Vlhovej v Maribore ušlo tesne pódium: Liptáčka skončila na 4. mieste!

Liptáčka Petra Vlhová skončila na Svetovom pohári v Maribore na štvrtom mieste. Pódium jej ušlo len o pár stotín.

Ilustračný obrázok k článku Vlhovej v Maribore ušlo tesne pódium: Liptáčka skončila na 4. mieste!
Zdroj: TASR

Petra Vlhová obsadila v nedeľňajšom slalome SP v Maribore štvrtú pozíciu. Za víťaznou Američankou Mikaelou Shiffrinovou zaostala v súčte o 0,41 sekundy. Líderka SP triumfovala napriek tomu, že v druhom kole zlomila jednu z bránok a takmer spadla. Druhá skončila Švajčiarka Wendy Holdenerová (+0,19 s), tretia Frida Hansdotterová zo Švédska (+0,31).

Zuzulová vypadla

Elitné slovenské slalomárky nenadviazali na grandiózne utorňajšie vystúpenie v Záhrebe. V šiestom špeciálnom slalome sezóny prvýkrát vypadla Veronika Velez-Zuzulová, keď na medzičasoch 1. kola viedla. Petra Vlhová, ktorej tréner Livio Magoni vytýčil trať prvého kola, sa zaradila po prvej časti na priebežnú štvrtú pozíciu s odstupom 0,48 sekundy na Shiffrinovú.

Bojovala s chorobou

Velez-Zuzulová, ktorá pred piatimi dňami vyhrala, išla excelentne aj v Maribore, hoci ju trápi choroba a silný kašeľ. Na medzičasoch mala na Shiffrinovú náskok štyri, resp. osem stotín. V dolnej časti však vošla do zatvorenej bránky príliš nízko, stratila rovnováhu a jej pokus vrátiť sa do línie žrdí bol márny. Pred Vlhovú a za Shiffrinovú sa na druhé miesto pred 2. kolom zaradila Holdenerová, na tretie Hansdotterová.

Vlhová v druhom kole zaútočila na svoje šieste pódiové umiestnenie v kariére, no vedúca trojica odolala jej ataku a poradie na najvyšších miestach zostalo zachované.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM