Slávka Kellová Iné športy

Vo finále zabojuje aj Liptovská šachová škola

V sobotu 30. apríla sa v Centre voľného času na sídlisku Podbreziny v Liptovskom Mikuláši odohrali semifinálové zápasy Východnej Dorasteneckej ligy 2011. Účasť v semifinále si vybojovalo 6 družstiev. Tri z nich postupujú do finále.

V semifinálových zápasoch hrali o postup 2 družstvá Liptovskej šachovej školy, Mladosť Žilina a z Východu ŠKM Stará Ľubovňa, Slávia PU Prešov a Slávia Košice. Po napínavých bojoch, v ktorých sa udiali viaceré prekvapenia, do finále dorasteneckej ligy postupuje LŠŠ A, Stará Ľubovňa a Slávia Prešov. Druhé mikulášske družstvo skončilo na 4. mieste. Víťazné družstvo Liptovskej šachovej školy hralo v zostave: Jacko, Druska, Turková, Tropp a Adamčiak.

Tabuľka:

  1. Liptovská Šachová škola A 13.5 boda
  2. SO SKM Stará Lubovňa 13.0
  3. Slávia PU Prešov A 11.0
  4. Liptovská Šachová škola B 9.0
  5. Mladosť Žilina 7.0
  6. TJ Slávia UPJŠ Košice 6.5

Šachový turnaj TALENT

V sobotu 7. mája 2011 o 9.00 sa bude konať v CVČ v Liptovskom Mikuláši na Nábreží turnaj pre začínajúcich šachistov. Liptovská šachová škola pozýva všetky deti do 14 rokov, ktoré si chcú vyskúšať svoje sily v tejto kráľovskej hre. Vyhodnotené budú samostatne kategórie do 8, 11 a 14 rokov, zvlášť chlapci a zvlášť dievčatá. Prezentácia účastníkov je do 8:45, predpokladaný koniec aj s vyhodnotením o 15:00 hod.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM