Krimi

Vodiči, na cestách bacha! Policajti si posvietia na dodržiavanie predpisov

Policajtov bude na cestách opäť o niečo viac. V piatok 16. januára vykonajú na území Žilinského kraja osobitnú kontrolu zameranú na dodržiavanie povinností držiteľa vozidla s využitím inštitútu objektívnej zodpovednosti.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči, na cestách bacha! Policajti si posvietia na dodržiavanie predpisov
Zdroj: TASR

V rámci objektívnej zodpovednosti nemusia byť vodiči zastavení priamo na ceste pri porušení zákona o cestnej premávke, ale polícia rozhodnutie o uložení sankcie za spáchaný správny delikt pošle držiteľovi vozidla poštou.

Vidieť a byť videný je životne dôležité nielen pre vodičov motorových vozidiel, ale najmä pre chodcov a cyklistov, ktorí sú pri zrážke s motorovým vozidlom ohrozenejší ako posádka vozidla. „O to viac by mali dbať na svoju bezpečnosť. Okrem primeranej opatrnosti, je preto potrebné obliecť sa tak, aby nás bolo vidieť aj za zníženej viditeľnosti,“ upozornil žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Za zníženej viditeľnosti musí mať chodec idúci po krajnici alebo po okraji vozovky na sebe viditeľne umiestnené reflexné prvky alebo oblečený reflexný bezpečnostný odev. „Polícia vyzýva chodcov i cyklistov, aby túto povinnosť nezanedbávali,“ dodal R. Moravčík.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM