Krimi

Policajti opäť v akcii: Vieme, kde si na vás dnes posvietia!

V utorok 17. decembra si polícia na vybraných železničných priecestiach a v ich bezprostrednej blízkosti posvieti na dodržiavanie predpisov o bezpečnosti a plynulosti železničnej i cestnej dopravy.

Ilustračný obrázok k článku Policajti opäť v akcii: Vieme, kde si na vás dnes posvietia!
Zdroj: TASR

Cieľom akcie je najmä prevencia, teda pozitívne ovplyvnenie disciplíny účastníkov cestnej premávky za účelom zvýšenia bezpečnosti. „Za 11 mesiacov tohto roka evidujeme na železničných priecestiach 123 dopravných nehôd, pri ktorých boli dve osoby usmrtené, tri ťažko a 31 ľahko zranených osôb. Alkohol bol zistený v 18 prípadoch. Na železničných priecestiach v obci bolo 73 dopravných nehôd a mimo obce 50,“ uviedol krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Cieľom polície je znižovanie nehodovosti a úmrtnosti nielen na cestách, ale i miestach, kde hrozí vznik nehôd. „Železnice Slovenskej republiky kvôli zvýšeniu bezpečnosti a zníženiu dopravnej nehodovosti na priecestiach, s cieľom v maximálnej miere obmedziť nehody so smrteľnými následkami, označili každé železničné priecestie jedinečným identifikačným číslom,“ spresnil R. Moravčík. V prípade vzniku nehody na železničnom priecestí umožňuje toto číslo identifikáciu a ďalšie špecifikácie priecestia. Tieto údaje sú aktualizované v databáze každého operačného strediska na krajských riaditeľstvách Policajného zboru. V prípade telefonického oznámenia o nehode na číslo 158 je na základe identifikačného čísla možné miesto nehody veľmi rýchlo určiť.

Foto: ilustračné, tasr

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM