Pavol Tomčík Vodný slalom

Vodný slalom: Martikán a spol. v Španielsku o ďalšie body do Svetového pohára

Po letnej prestávke, ktorú najlepší slovenskí vodnoslalomári využili na sústredenie v USA, pokračuje seriál Svetového pohára ďalším, v poradí už štvrtým kolom v Španielsku.

Ilustračný obrázok k článku Vodný slalom: Martikán a spol. v Španielsku o ďalšie body do Svetového pohára
Zdroj: TASR

Predposledné kolo tohtoročného Svetového pohára sa bude jazdiť na známom mieste, v Seu d'Urgell. Kvalifkácia v Španielsku štartuje v piatok 1. augusta, preteky vyvrcholia v nedeľu 3. augusta. Slovenská výprava odletela do dejiska pretekov už v pondelok, Mikulášania sa ešte o deň skôr presunuli z domoviny do Bratislavy.

Liptov bude mať opäť silné zastúpenie najmä v mužskej C1. Singlista Michal Martikán po troch kolách vedie celý seriál, Alexander Slafkovský mu dýcha na chrbát. Dvojnásobný zlatý olympijský víťaz Martikán bol v prvých troch kolách seriálu vždy na stupni víťazov, začal bronzom v Londýne, pokračoval striebrom v Tacene a v Prahe dokonca zvíťazil.

Nádeje sa vkladajú aj do ďalších lodí Dukly Liptovský Mikuláš. V hre je kanoista Halčin, kajakárka Kaliská či deblisti Kučera s Bátikom. O priebehu 4. kola Svetového pohára vás budeme priebežne informovať. Len dodajme, že záverečný diel tohtoročného seriálu sa uskutoční v nemeckom Augsburgu (15. – 17. august).

Na snímke: Michal Martikán

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM