Pavol Tomčík Vodný slalom

Vodný slalom: Slafkovský zlatý, Beňuš strieborný, Martikán bronzový

Priam neuveriteľná vec sa v sobotu v španielskom Seu d´Urgell v rámci 4. kola Svetového pohára vo vodnom slalome podarila slovenským singlistom. Naši reprezentanti obsadili v C1 všetky tri medailové pozície.

Ilustračný obrázok k článku Vodný slalom: Slafkovský zlatý, Beňuš strieborný, Martikán bronzový
Zdroj: TASR

Zlato získal Mikulášan Alexander Slafkovský. Pre aktuálneho majstra Európy z Viedne to bolo po troch šiestych miestach vytúžené víťazstvo. Ďalší Lipták v štartovom poli, líder Svetového pohára, Michal Martikán skončil tretí. Striebro bral Bratislavčan Beňuš, Rozmuš skončil v semifinále na 28. mieste.

Tri želiezka v ohni sme pred raňajším semifinále mali aj v K1 mužov. Trio Šajbidor – Halčin – Hujsa však do finále nepostúpilo. Vodáci z Liptovského Mikuláša Šajbidor a Halčin skončili na 20. resp., 28. priečke.

V nedeľu je v Seu d´Urgell na programe semifinále a finále v K1 žien a C2 mužov. Liptovský fanúšik by mal fandiť veteránke Elene Kaliskej (v semifinále 23.) a deblistom Kučerovi s Bátikom (v semifinále 4.). V hre sú samozrejme aj Jana Dukátová, bratranci Škantárovci a dvojičky Peter a Pavol Hochschornerovci.

Alexander Slafkovský pre agentúry: “Už v semifinále sa nám darilo, ale predpokladať takýto veľký úspech vo finále sa dopredu nedalo. Finále je vždy špecifické, ide sa na jednu jazdu. Je to rýchla smrť. Dal som do toho všetko a našťastie to vyšlo. Aj počasie vyšlo tak akurát, lebo pršať začalo až po vyhlásení výsledkov. Trať bola zaujímavá, technická a najmä mi veľmi dobre sadla.”

Foto: canoeslalom.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM