Tomáš Batiz Vodný slalom

Vodný slalomár Beňuš: Strašne rád by som pokračoval v ceste Miša Martikána

Stopercentne pripraveného Mateja Beňuša čakajú na olympijských hrách v Riu de Janeiru silové preteky, ktoré mu z hľadiska dobre fyzickej kondície vyhovujú. Rád by nadviazal na pätnásobnú medailovú žatvu mimoriadne úspešného predchodcu Michala Martikána.

Ilustračný obrázok k článku Vodný slalomár Beňuš: Strašne rád by som pokračoval v ceste Miša Martikána
Zdroj: TASR

Beňuš sa v príprave na Rio predstavil v piatich súťažných pretekoch, no na individuálne pódium vystúpil len raz, keď ovládol medzinárodné majstrovstvá Oceánie v Penrithe. Na domácom kontinentálnom šampionáte v Liptovskom Mikuláši skončil piaty, v hliadkach 3XC1 však nenašli Slováci konkurenciu a tešili sa zo zlata. „Strašne rád by som pokračoval v ceste Miša Martikána a priniesol domov medailu. Dopredu sa o cieľoch hovorí ťažko, konkurencia je veľmi silná. Strašne rád by som chcel predviesť výkon na ktorý mám, na ktorý budem spokojný po dojazde do cieľa,“ ozrejmil.

Dokonale sa pripravili

Vodnoslalomová reprezentácia sa na kanál v Riu dokonale pripravila. Pred ostrým štartom si olympionici mohli vyskúšať nástrahy trate na štyroch sústredeniach od novembra minulého roka do júla. „Už som tam strávil toľko času, že pred pretekmi nebudeme musieť veľa trénovať, aby sme vyladili formu a nešli zbytočne do únavy,“ dodal Beňuš. Desiatky tréningových jázd ho uistili v tom, že kanál by mu mohol vyhovovať. „Prúd nie je slabý, ale je tam veľa valcov. Treba sa častejšie rozbiehať, čo znamená, že trať je stvorená pre tých fyzicky najzdatnejších. To mi vôbec nerobí problém, naopak, som za to rád.“

Verí v uspokojivé umiestnenie

Spomínané výsledky z tohtoročných podujatí síce Beňuša nenadchli, no zobral ich len ako prípravu na veľkolepý vrchol sezóny. Verí, že dobrý pocit z aktuálnej formy mu v Riu pomôže vyjazdiť si uspokojivé umiestnenie. „Táto sezóna bola špecifická tým, že som strašne veľa cestoval. Veľa času sme strávili v Riu, kde sme sústredili celú prípravu, aj preto som absolvoval málo pretekov. Bola to len príprava, aby som mal niečo najazdené pred olympiádou. Výsledky neboli také, aké by som si prial, ale s formou som spokojný,“ dodal 28-ročný kanoista.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM