Rôzne

Volejbalu sa v L. Hrádku skutočne darí: Pred letom tu otvoria dve plážové ihriská

Partia športových nadšencov finišuje v Liptovskom Hrádku v budovaní areálu s dvoma ihriskami na plážový volejbal. Už v júni by mali slúžiť predovšetkým žiakom okolitých základných a stredných škôl. Zaťažkávacou skúškou bude veľký otvorený turnaj v polovici júla.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalu sa v L. Hrádku skutočne darí: Pred letom tu otvoria dve plážové ihriská
Foto: Slávka Kellová

„Tento šport ma chytil za srdce počas vysokoškolských štúdií v Bratislave, kde som prevádzkoval plážové ihriská. Keď som sa vrátil domov, povedal som si, že ich tu musím postaviť, hoci som si uvedomoval, že to nebude jednoduché a bude treba prekonať množstvo zložitých prekážok,“ skonštatoval mladý telocvikár Ján Kollár.

Odvážny projekt najskôr nezískal grantovú podporu. „No zapáčil sa viacerým ľuďom i firmám, tak sme ho rozmenili na menšie projekty a ich prostredníctvom sme dali dokopy potrebné financie. Rozhodujúce bolo, že nám vyšiel v ústrety súkromný majiteľ pozemku, na ktorom kedysi stálo staré volejbalové ihrisko,“ vysvetlil.

„Najnákladnejší je kvalitný špeciálny piesok, ktorý nezadržuje vodu a rýchlo vysychá. Vyšiel nás na 4000 eur, ale jeho doprava si vyžiada ďalších 6000 eur. Postupne nám ho začnú privážať na pripravenú plochu. O využitie nových ihrísk nemám obavy, lebo volejbal má v Liptovskom Hrádku veľkú tradíciu,“ pokračoval Kollár.

Zopakoval, že to budujú predovšetkým pre miestnu školskú mládež. „Deti sa úplne prirodzene radi chytajú každej ponúknutej možnosti na pohybovú aktivitu. Potom je už len úlohou nás dospelých, samosprávy a záujmových organizácií, aby sme úprimný zápal mladých ľudí udržali natrvalo,“ dodal zanietený telocvikár.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM