Michal Paška Hokej

Výborný štart MHK 32 do bojov v play-off

Dnešným stretnutím na domácom ľade odštartovali hokejisti MHK 32 Liptovský Mikuláš štvrťfinálovú séria play-off. Mikulášania si poradili so súperom z Michaloviec 2:0.

Štart do dlho očakávaného štvrťfinále play-off vyšiel na radosť domácich fanúšikov hráčom v drese Liptovského Mikuláša. Už v 3. minúte otvoril skóre Valášek. Ten ideálne využil výbornú prihrávku od skúseného kolegu Mravca a bolo 1:0. Početnejšej diváckej kulise, než na akú sme zvyknutí, sa úvodná časť hry musela páčiť, šance sa striedali na obidvoch stranách. Na druhý gól ale diváci čakali až do záveru tretiny. 37. sekúnd pred jej koncom si dvojica z úvodného presného zásahu úlohy vymenila. Tentoraz bol v úlohe nahrávača Valášek, po ktorého prihrávke Mravec delovkou nedal brankárovi hostí šancu. Stalo sa to počas presilovky piatich proti trom, ktorú teda Mikulášania ideálne využili.

Hoci v prostrednej časti hry gól nepadol, hral sa dobrý, svižný hokej. Michalovce mohli znížiť v 24. minúte, Fajčák to skúšal strelou na dvakrát, zakaždým dal ale vyniknúť betónom Palka v bránke MHK 32. Po pol hodine hry mal výbornú príležitosť v domácom drese Pleva. Ocitol sa v samostatnom úniku, recept na Kotvana nenašiel. Napraviť to mohol mladík Macík, vystrelil z otočky, no skóre sa nezvyšovalo. V závere tejto časti hry došlo k výmene v bránke Michaloviec.

V poslednej tretine Ďurný trafil len do brankára hostí, stalo sa tak v 47. minúte. Každý z tímov sa snažil o gól, no skóre sa už nemenilo. V tej istej minúte mohol svoj druhý gól v stretnutí zaznamenať Mravec. Hostia sa snažili, no Palko odolával až do záverečnej sirény. Víťazstvo domácich farieb je zaslúžené.

Štvrťfinálová séria play-off sa hrá na tri víťazné stretnutia. Ďalšie je na programe hneď zajtra o 17:00 hodine, Mikulášania sa proti Michalovciam predstavia opäť na domácom ľade. ** Dušan Halahija, tréner Liptovského Mikuláša:** „Úvodná tretina priniesla v našom podaní dva góly. Ako sa ukázalo, táto časť hry bola rozhodujúca. Prostrednú tretinu sme pretrpeli. Michalovce nás dokázali dostať pod tlak, často sme boli vylučovaní. V závere sa nám podarilo skonsolidovať, víťazstvo sme ustrážili. Dnes to nebolo moc oslnivé, ale v play-off sa moc pekný hokej nedá očakávať.“

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK Dukla Michalovce 2:0 (2:0, 0:0, 0:0) Góly: 3. Valášek (Mravec), 20. Mravec (Valášek, Kledrowetz). Rozhodovali: Lauff, Hric, Korba. Divákov: ** 832. **Liptovský Mikuláš: Palko – Holiga, Kledrowetz, Klepáč, Lištiak, Galko, Devečka, Kokavec, Hyben – Bartík, Piatka, Kadura, Kuric, Pleva, Macík, Valášek, Mravec, Ďurný, Staroň, Matejka, Pawelski. **Michalovce: **Kotvan (Brunnsteiner) – Slovák, Majeský, Gašpar, Palovčík, Šeliga, Mach, Macejka, Chovan, Šechný, Čierny, Opatovský, Hančák, Kadlubiak, Mucha, Drotár, Pavličko, Králik, Fajčák, Kovaľ, Boržík.

foto: autor Vyjadrenie trénera sme doplnili o 19:50 hod.

hokejmikulas
11
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM