Michal Paška Hokej

Výborný týždeň MHK 32: v štyroch zápasoch štyri výhry

V nadstavbe prvej hokejovej ligy dnes boli na programe stretnutia posledného, osemnásteho kola. Hráči MHK 32 Liptovský Mikuláš nenechali nič na náhodu a na ľade Trnavy vyhrali. Teraz ich čaká vytúžené play off.

Už pred stretnutím v Trnave bolo jasné, že v nadstavbovej časti našej druhej najvyššej hokejovej súťaže obsadia Mikulášania tretiu priečku. Ani v slovenskom Ríme nesklamali verných fanúšikov. O žiadnom „vypustení“ zápasu z ich strany nemohlo byť ani reči. Tento týždeň odohrali štyri stretnutia, ktoré zvládli na výbornú a zo všetkých odchádzali z ľadu ako víťazi.

Hráčom MHK 32 vyšiel v Trnave výborne úvod. Už v 3. minúte to bolo 0:2. Najskôr sa gólovo presadil Valášek, ktorého za moment nasledoval Ďurný. V 10. minúte to už po Bartíkovom zásahu bolo 0:3 a zdalo sa, že je o všetkom rozhodnuté. Nebolo, domáci ešte do prvej sirény znížili na 2:3.

V prostrednej tretine bola hŕstka divákov svedkom len jedného gólu. Padol do domácej bránky, jeho autorom bol v 29. minúte Bartík, Na bezpečných 2:5 zvýšili hostia po góle Ďurného v 43. minúte. Aj pre neho, rovnako ako aj pre Bartíka, to bol druhý gól v stretnutí. Trnava ešte výsledok na konečných 3:5 upravila gólom v 58. minúte.

Dušan Halahija, tréner Liptovského Mikuláša: „Úvod bol z našej strany veľmi dobrý. Dali sme tri pekné góly. Potom chalani prestali hrať, mysleli si, že je po zápase. Trnava to využila a znížila na rozdiel jedného gólu. Nakoniec sme stretnutie dotiahli do víťazného konca, pretože v druhej i v poslednej tretine sme dali viac gólov ako súper.“

HK Trnava – MHK 32 Liptovský Mikuláš 3:5 (2:3, 0:1, 1:1) Góly: 15. Slaninka (Bohunický, Hronec), 19. Gráčik (Dudáš, Bohunický), 58. Poláček (Reho) – 2. Valášek (Devečka, Klepáč), 3. Ďurný (Mravec, Staroň), 10. Bartík (Kadura), 29. Bartík (Kadura), 43. Ďurný (Mravec, Kokavec). **Vylúčení:4:6. **Rozhodovali: Valachovič – Otrubčák,Polakovič. **Divákov: 155. **Trnava: Petrovič (Dančovič) – Reho, Poláček, Hano, Slaninka, Hronec – Bohunický, Čunderlík, Hlavna, Jančovič, Grman, Duran, Hano, Dudáš, Gráčik. **Liptovský Mikuláš: **Palko – Holiga, Kledrowetz, Klepáč, Devečka, Galko, Kokavec – Bartík, Piatka, Kadura, Kuric, Matejka, Macík, Valášek, Mravec, Ďurný, Hyben, Staroň.

ilustračné foto: autor Vyjadrenie trénera sme doplnili o 19:14 hod.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM