Hokej

Výbuch na striedačke juniorov MHK32 L. Mikuláš v Poprade!

Obrovský výbuch radosti zasiahol juniorskú lavičku MHK32 Liptovský Mikuláš po treťom štvrťfinálovom zápase play off v Poprade. V najkratšom možnom procese rozhodli o tom, že pre Poprad sa sezóna skončila a Mikulášania idú ďalej.

Ilustračný obrázok k článku Výbuch na striedačke juniorov MHK32 L. Mikuláš v Poprade!
Foto: Magdaléna Nahalková / Zdroj: Dnes24.sk

Po dvoch prvých zápasoch na ľade Liptovského Mikuláša by za Popradčanov nedal nikto ani deravý groš. Liptáci rozstrieľali svojho suseda 11:3 a jednoznačne viedli na zápasy 2:0.

Že derby nikdy nepozná svojho víťaza potvrdil aj tretí súboj týchto odvekých hokejových rivalov. Liptáci sa nestačili ešte ani poriadne aklimatizovať a už prehrávali po góloch Ďurča, Tomu a Vislockého v 15. minúte 3:0. Trápenie hostí pokračovalo až do 33. minúty, kedy konečne znížil Dunčko a vykresal pre Liptákov nádej. Tá sa rozrástla o dve minúty ešte viac, pretože Sukeľ znížil už iba na rozdiel jedného gólu. To v druhej tretine nebolo od Liptákov ešte všetko. Na jej konci vyrovnal Oško na 3:3 a začínalo sa odznova.

V tretej časti išli dokonca Mikulášania do vedenia 3:4 po góle Szaba a zdalo sa byť „vymaľované“. Radosť hostí však zmrazil tri minúty pred koncom Paczkowski, ktorý vyrovnal na 4:4. Nasledovalo predĺženie a v ňom Mikulášan Moravčík po necelej minútke hry rozhodol o tom, že o titul budú bojovať práve Liptáci.

SUMÁR:
HK ŠKP POPRAD 4:5pp (3:0, 0:3, 1:1, 0:1) MHk 32 Liptovský Mikuláš, a.s.
3. Kolo: 9.3.2015 17:00
Miesto zápasu: ZŠ Poprad
555 divákov
ROZHODCOVIA: SNÁŠEL, BEDNÁR, ŠOLTÉS.
Góly: Ďurčo, Toma, Vislocký, Paczkowski – Dunčko(Sukeľ), Sukeľ(Moravčík, Števuliak), Oško(Struška, Žiak), Szabo(Dunčko, Florek), Moravčík(Števu­liak, Sukeľ).

Ďalšími postupujúcimi mužstvami sú HC SLOVAN Bratislava, a.s a MmHK Nitra.
O poslednom postupujúcom sa rozhodne medzi dvojicou HC Košice a HK DUKLA Trenčín, kde je stav série 2:1 v prospech Trenčína.

autor: Pavol Tomčík st.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM