Tomáš Batiz Správy

Východná prišla s novým festivalom: Tri dni v amfiteátri vás zaručene dostanú

Kultúra a život v prírode sa vracia do Východnej. Rodiny s deťmi čaká trojdňový festival s tradičnými hodnotami vo Východnej.

Ilustračný obrázok k článku Východná prišla s novým festivalom: Tri dni v amfiteátri vás zaručene dostanú
Zdroj: TASR

Prinavrátiť súčasnému náročnému životnému štýlu dotyk s prírodou, či umožniť rodinám s deťmi prežiť tri dni na dedine s tradičnými hodnotami, je cieľom organizátorov prvého ročníka nekomerčného festivalu Tri dni vo Východnej, ktorý sa uskutoční v známom amfiteátri pod Kriváňom.

Projekt je zameraný na rodiny s deťmi, tradície, prírodu a podporu regiónu v srdci Slovenska. „Pozornosť venujeme remeslám, tvorivým dielňam, hudbe rôznych žánrov, tanečnej škole, prednáškam o životnom štýle, cvičeniu jogy pri tónoch cimbalu, ochutnávke tradičných slovenských jedál a produktov, ale aj vegetariánskej či vegánskej kuchyne,“ povedal riaditeľ festivalu Pavel Ňuňuk.

Na podujatí chcú prezentovať život na dedine aj cez permakultúru, rodinné farmárstvo, nahliadnuť do života zvierat, prezentovať prostredníctvom workshopov tradičné jedlá na báze bio potravín. „Toto všetko plánujeme podporiť slovenskou hudbou od slovenských interpretov a pevne veríme, že naše vzájomné oduševnené filantropické predstavy sa podarí napĺňať každoročne,“ doplnil s tým, že projekt myslí aj na deti s ťažkým zdravotným postihnutím zo Špeciálnej základnej školy v Liptovskom Jáne, ktoré sú priamo vtiahnuté do účinkovania v programoch.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM