Jakub Forgács Správy

Vychytávka, akú by ste v našich končinách nečakali: Na Liptove vyrastie piesočná pláž!

Vedeli ste o tom, že exotickú pláž môžete zažiť aj na Liptove? Presvedčiť sa o tom budete môcť už onedlho na vlastnej koži. Čo sa v našom regióne vlastne chystá? Veď sledujte :)

Ilustračný obrázok k článku Vychytávka, akú by ste v našich končinách nečakali: Na Liptove vyrastie piesočná pláž!
Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu 1. augusta sa v Jánskej doline objavíte okrem bzučiacich potokov, jaskýň a hustých lesov aj pravú piesočnú pláž s beach barom, letnými hitmi a bohatým programom pre veľkých aj malých. V poradí už ôsmy ročník Beach Party sa začína o 15:00 hodine v Hoteli Liptovský dvor.

Slovensko má k dispozícii všetko, čo má ponúkať dokonalá turistická destinácia. Až na jednu drobnosť a tou je more. Liptáci ju síce takmer dokonale nahradili v miestnych akvaparkoch, no k ideálu im dosiaľ chýbala pláž. Aspoň na jeden deň si ju tak vychutnajú priamo v horách.

„Máme tu vodu, stromy, slnko i ihriská. Jediné, čo sme potrebovali vylepšiť je práve piesočnatá pláž. Rozhodli sme sa ju preto Liptákom aj návštevníkom Jánskej doliny vyrobiť a k tomu pre nich pripraviť zaujímavý program. Dva kamióny nám privezú 50 ton piesku, ktoré rozhrnieme na našom parkovisku. Sľúbený však máme aj pravý sneh, v ktorom sa môže každý schladiť. Na svoje si tak prídu nielen dospelí, ale aj deti, pre ktoré sme pripravili sladké prekvapenie a diskotéku v pene,“ avizuje organizátor podujatia Richard Holec.

Od 15:00 bude na najmenších čakať palacinka zadarmo od šéfkuchára Mira. Deti sa môžu nielen vyšantiť v piesku a na ihrisku, no zároveň si aj zatancovať v rámci detského koncertu Pánko. „K pravej plážovej zábave patrí aj surf. Na tom improvizovanom si budú môcť deti zmerať sily s našou úspešnou reprezentantkou v snowboardingu Klaudiou Medlovou v držaní balansu. Chýbať nebude ani maľovanie na tvár, skákacie atrakcie a biele prekvapenie. Bez pláže a uvoľnenej zábavy si možno leto sotva predstaviť. Napokon, svedčí o tom aj obľúbenosť tohto podujatia, keďže len minulý rok navštívilo Beach Party vyše 300 ľudí. Veríme, že pri priaznivom počasí môže byť toto číslo podstatne vyššie,“ upozorňuje starosta Juraj Filo.

Program pre dospelých rozprúdi dievčenské inštrumentálno-vokálne trio G-Strinx svojou husľovo-tanečnou show, ktorá vyvrcholí ohňostrojom. Na plynulý priebeh zábavy bude dohliadať moderátor Dalibor Bíro a DJ Dobo, ktorý bude mať pod palcom aj následnú Disco Party na pláži. „Atrakcie a podujatia, ktoré sme tento rok pripravili pre návštevníkov Liptova, sú plnohodnotnou náhradou za dovolenku pri mori. Prostredníctvom Beach Party chceme návštevníkom nášho regiónu ukázať, že i ľudia z hôr sa vedia baviť a dokážu si užiť aj typickú plážovú party. More síce preniesť nedokážeme, ale pláž si vieme urobiť kdekoľvek a ktovie, možno v budúcnosti si ju budeme užívať dlhšie ako len jeden deň,“ naznačuje riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptov Darina Bartková.

Foto: organizátor podujatia

Na Liptove otvoria piesočnú pláž s beach barom
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM