Slávka Kellová Kultúra

Vyhodnotenie súťaže: Na Umbilical Brothers pôjde Matej

Liptovskému Mikulášu sa podaril „husársky kúsok“. Do srdca Liptova sa mu totiž podarilo pozvať svetoznámu dvojicu The Umbilical Brothers z Austrálie, ktorá hráva len na takých pódiách aké sú v Sydney, Londýne či Varšave. V tunajšom Dome kultúry sa na nich pôjde pozrieť aj Matej.

Ilustračný obrázok k článku Vyhodnotenie súťaže: Na Umbilical Brothers pôjde Matej
Foto: Slávka Kellová

Austrálski mími z The Umbilical Brothers poriadne zavarili organizátorom ich dvojvystúpenia na Slovensku. Shane Dundas a David Collins, ktorí sú vo svete obrovskými hviezdami, sa premiérovo budúci týždeň predstavia aj v dvoch slovenských mestách a svoje vystúpenia poňali naozaj zodpovedne. Aby zabezpečili divákom čo najväčší zážitok, vyrukovali na organizátorov s takmer nesplniteľnou požiadavkou.

Umelci, ktorých veľkými fanúšikmi sú aj legendárni moderátori David Letterman či LarryKing, požiadali organizátorov o zabezpečenie starých divadelných svetiel. Tie, ktoré však oni požadovali, sa už viac ako 30 rokov nevyrábajú, a preto im bola ponúknutá najmodernejšia svetelná technika, aká je k dispozícii. „Splniť ich požiadavku bolo veľmi náročné. Nikde na Slovensku sa už podobné svetlá nedali zapožičať, preto sme sa museli obrátiť na zahraničné produkcie. Modernú svetelnú techniku totiž odmietli so slovami, že staré svetlá majú v sebe prirodzenú mäkkosť. Moderné svetlá vraj nedokážu nabudiť tú správnu divadelnú atmosféru. The Umbilical Brothers sú veľkí profesionáli a záleží im na celkovom dojme z ich predstavenia, preto sme presvedčení, že aj vystúpenia na Slovensku budú neskutečným zážitkom pre každého,“ povedal organizátor predstavení Dodo Tarkay z agentúry KVAS.

Na Slovensku sa The Umbilical Brothers predstavia najprv v bratislavskom Istropolise a potom zavítajú do „netradičnej kultúrnej destinácie“ – do Liptovského Mikuláša. Ich vystúpenia sú kombináciou pantomímy, grotesky a drsného humoru. „Rozhodli sme sa jedno predstavenie urobiť aj na mieste, kde sa príliš veľa kultúry nevyskytuje. Preto aj Liptovský Mikuláš,“ dodal Tarkay.

Do liptovskomiku­lášskeho Domu kultúry zavítajú už 21. februára o 20:00. Jeden z vás, ktorý sa zapojil do našej súťaže, mohol získať dve vstupenky v hodnote 30 eur na ich liptovské predstavenie. Výhercom sa stáva Matej Böhmer z Liptovského Mikuláša.

Srdečne gratulujeme :)

Foto: UB

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM