Romana Buganová Správy

Výročie Slovenského národného povstania: V Liptovskom Mikuláši si uctili pamiatku obetí, VIDEO + FOTO

V Liptovskom Mikuláši si pripomenuli výročie Slovenského národného povstania. Slávnostný akt kladenia vencov sa uskutočnil na Námestí osloboditeľov a na Háji Nicovô.

Ilustračný obrázok k článku Výročie Slovenského národného povstania: V Liptovskom Mikuláši si uctili pamiatku obetí, VIDEO + FOTO
Foto: Romana Buganová / Zdroj: Dnes24.sk

„Nezabúdame na hrdinstvá našich otcov a starých otcov, ktorí po rokoch útrap a utrpenia zatúžili po slobode tak, ako po nej túžime my, každý národ, každá komunita,“ prihovoril sa prítomným primátor mesta Liptovský Mikuláš Ján Blcháč.

Podľa neho nebolo Slovenské národné povstanie iba našim národným prejavom odporu proti fašizmu. „Malo charakter nadnárodný, čo dosvedčuje aj účasť zahraničných antifašistov zapojených do nášho odboja. Po boku slovenských vojakov bojovalo 8 400 partizánov, ktorí zastupovali 32 národov a národností Európy, Ameriky a Austrálie,“ dodal primátor.

Dôstojnosť chvíle umocnilo vystúpenie spevokolu Brezinka z Klubu seniorov Okoličné. Pietne akty pri pamätných tabuliach a pamätníkoch v meste a mestských častiach pokračujú do 30. augusta.

Akt kladenia vencov pri príležitosti 71. výročia SNP v Liptovskom Mikuláši
1
Galéria
Oslavy 71. výročia Slovenského národného povstania v Liptovskom Mikuláši
14
Galéria
Foto: Romana Buganová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM