Michal Paška Hokej

Vyrovnaný zápas sa rozhodol v predĺžení

V zápase pätnásteho kola extraligy dorastu sa na uzimenom štadióne v sobotu stretli dva vyrovnané mužstvá. Liptovský Mikuláš privítal na svojom ľade hostí z Martina. Zápas sa v riadnom hracom čase skončil remízou 2:2.

Hneď v úvode zápasu sa vylučovalo, na trestnú odišiel Šinál za držanie. Počas dvojminútovej presilovky sa Mikulášania dokázali ubrániť s veľkou zásluhou domáceho brankára Lenka. V 3. minúte sa dostal do veľkej šance Cíger, ale Lenko zmaril jeho šancu a puk vytlačil betónom. Prvý gól zaznamenali hostia v 7. minúte, v ktorom Dobák spravil chybu v strednom pásme, Ferleťák si prebral puk, vošiel do útočného pásma a spomedzi kruhov ponad lapačku poslal puk do siete. V 9. minúte nastal menší zmätok pred bránou hostí, v ktorom sa najlepšie zorientoval Fábry a vyslal puk na bránu, ale vyrážačka Pieša bola pozorná.

O minútu neskôr mohol efektívne vyrovnať Šinál, ktorý sa obtočil s pukom okolo brány, no Piešo prečítal jeho úmysel a puk prikryl lapačkou. V 15. minúte sa Mikulášania dostali do brejku 2 na 1 v, ktorom sa Števuliak rútil na bránu, ale rozhodol sa pre prihrávku na Rybárskeho, ktorého strela minula bránu. Pár sekúnd pred koncom prvej tretiny ešte stihol vo vlastnom oslabení pokrútiť obrancov Janček, nakoniec prihral Lištiakovi, ktorý nevyužil šancu vyrovnať.

Druhú tretinu začali lepšie Martinčania a v 28. minúte bolo nariadené trestné strieľanie. Seliga blafákom prekonal Lenka, ktorý na jeho backhand nemal nárok. V 32. minúte sa gólovo tešili aj domáci, Števuliak vystrelil puk spoza obrancov, kde Pieš nemal dobrý výhľad a puk skončil za jeho chrbtom. Minútu pred koncom druhej tretiny dostal osobný trest do konca zápasu Janček za nešportové správanie.

V poslednej tretine patril úvod Martinu, ktorý vyhral buly puk sa dostal na hokejku Smolka a pálil z prvej rovno na Lenka. V 49. minúte Mikulášania vyrovnávajú po góle Pidu. V riadnom hracom čase sa nerozhodlo o víťazovi, nasledovalo teda predĺženie. V 62. minúte sa zmocnili puku Martinčania tí hneď vpálili do útoku, v ktorom sa Ferleťák dostal do výhodnej pozície odkiaľ prihral na druhú stranu, kde už čakal Šeliga, ktorý presne namieril a puk poslal rovno pomedzi betóny Lenka.

MHk 32 Liptovský Mikuláš – MHC Martin 2:3 po predĺžení (0:1, 1:1, 1:0 – 0:1) Góly: 7. Ferleťák (Hricko), 28. Šeliga, 32. Števuliak (Lištiak), 49. Pida (Lištiak, Števuliak), 62. Šeliga (Ferleťák). Liptovský Mikuláš: Lenko – Pagáčik, Moravčík, Lištiak, Dobák, Dzúr, Števuliak, Furdek, Kučera, Fábry, Burdel, Bača, Dunčko, Pida, Halahija, Rybársky, Sukeľ, Janček. Martin: Pieš, Hajník, Mendel, Minko, Brnčal, Šeliga, Smolka, Kalnický, Ferleťák, Cíger, Žáčik, Zajasenský, Jendroľ, Okuliar, Hricko, Lacek, Brveník, Zagrapan, Ďurica.

text a foto: Tomáš Batiz

hokej_dorast
22
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM