Slávka Kellová Rôzne

Vyšiel sezónny turistický sprievodca mesta

Mesto Liptovský Mikuláš v spolupráci s Informačným centrom pripravilo na zimnú sezónu 2010/11 ďalší zo série propagačných materiálov „Tipy na výlety“. Sezónny materiál bol vydaný v náklade 8 000 ks v slovenskej, anglickej, poľskej a ruskej jazykovej

„Liptov v zime láka predovšetkým nadšencov zimných športov. Pre nich, ale aj pre tých, ktorí radi trávia chvíle v zasneženom Liptove, sme pripravili pobytové programy. Zamerali sme sa na jednotlivé cieľové skupiny, ktoré k nám prichádzajú. Navrhli sme možnosti strávenia voľného času v Liptovskom Mikuláši pre rodiny s deťmi, mladých nielen vekom i milovníkov umenia. Nevynechali sme ani tipy na výlety v regióne Liptov,“ uviedla riaditeľka Informačného centra Jana Piatková.

Zaujímavé miesta Liptovského Mikuláša môžu túto zimnú sezónu turisti opäť spoznávať aj so sprievodcom. Vybrať si môžu z dvoch tém sprievodcovských služieb: „Míľniky mikulášskej histórie“, kde návštevníci spoznajú súčasnú ponuku cestovného ruchu v meste a okolí, ale aj dejiny mesta a mnohé zaujímavosti doteraz ukryté v historických archívoch. Druhá téma sa venuje životu prostých obyvateľov i osobností v mestečku Liptovský Svätý Mikuláš do polovice 20. storočia a nesie názov „Tajomstvá ukryté za múrmi domov v historickom centre“.

zdroj: MsÚ foto: ICM, internet

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM