Slávka Kellová Rôzne

Vzácna mestská pamiatka: Na predaj je už dva roky!

Dom Stodolovcov v blízkosti centra Liptovského Mikuláša je pamiatkou na známu garbiarsku rodinu. Svoje smelé plány estónsky majiteľ však nakoniec nezrealizoval.

Ilustračný obrázok k článku Vzácna mestská pamiatka: Na predaj je už dva roky!
Foto: Slávka Kellová

Vzácna historická budova je v ponuke realitnej kancelárie zhruba dva roky, no záujemcovia si kľučku dverí podávajú menej ako zriedka. „Ohlásili sa nám asi dvaja slovenskí záujemcovia, ale nakoniec sa kúpa neuskutočnila,“ prezrádza realitný maklér Peter Buocik.

Pôvodne sa takmer zrekonštruovaný dom predával za pól milióna eur. Teraz jeho cena klesla o celú pätinu. „V ponuke ho máme za 400 000 eur, čo je dosť výrazné zníženie ceny,“ hovorí Peter Buocik. Ani táto cena však neprilákala seriózneho záujemcu o kúpu.

Pôvodne chcela mikulášska radnica s estónskym investorom spolupracovať. Po kompletnej rekonštrukcii malo v budove vzniknúť technické múzeum venované Aurelovi Stodolovi, na ktorého zriadení a prevádzke by sa podieľalo mesto. Investor však od svojich plánov upustil a rozhodol sa budovu predať.

Problémom je rekonštrukcia

Mesto na odkúpenie budovy peniaze nemá. Ak by aj uvažovalo nad nejakým projektom, problémom je zrealizovaná rekonštrukcia, kvôli ktorej by bolo obtiažne až nemožné získať grantové prostriedky.

foto: Peter Buocik

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM