Pavol Tomčík Šport

Wakeboardový sviatok v Liptove: Do Mikuláša zavíta svetová špička jazdcov!

Wake Park v Lipt. Mikuláši sa stane v stredu 14. augusta na niekoľko hodín prechodným domovom jazdcov svetovej extratriedy. Stane sa tak v rámci Eastern Wake tour 2013, ktorá odštartovala v Budapešti. Na naše otázky nám ochotne odpovedal jeden z majiteľov mikulášskeho wakeparku - Ľubomír Zelenay.

Ilustračný obrázok k článku Wakeboardový sviatok v Liptove: Do Mikuláša zavíta svetová špička jazdcov!
Zdroj: Dnes24.sk

Ľubo, povedz nám viac o stredajšej akcii.
Jedná sa o jednu zo zastávok svetových jazdcov jazdiacich za istý nemenovaný energetický nápoj. Tí začali svoje turné v Maďarsku, pokračujú cez Slovensko do Čiech, Poľska až do Estónska. Na svojej ceste budú spoznávať parky vo východnej Európe. My sa tešíme, že si v rámci Slovenska vybrali práve nás. Je to pre nás reklama, ale najmä veľká česť.

Je park v Liptovskom Mikuláši najlepší na Slovensku, kedže sa vám podaril takýto husársky kúsok?
Najlepší nie sme, dá sa povedať, že sme taký malý parčík. Máme iba dvojstĺpový vlek, pretože na Liptove ani nie je väčší priestor. Podarilo sa nám to vďaka podpore našich sponzorov, ktorí sú zároveň sponzormi aj týchto jazdcov. Zhruba tri týždne dozadu sme mali rozhovor s ich manažérom a dohodli sme sa, že sa to urobí u nás.

Kto sa teda objaví vo vašom parku? Sú to skutočne zaujímavé mená tohto športu.
Sú to veľké mená, jazdci, ktorí jazdia svetové preteky. Asi najlepší z nich je Nick Davies, ďalej to je Lior Sofer, či Nico Lerchenfeld. Všetci pravidelne jazdia najväčšie svetové preteky, ktoré aj pravidelne vyhrávajú. Určite sa bude na čo pozerať.

Čo sa týka časových informácií? Aký je program?
Fotoshooting a videonahrávanie začne od 13:00, pričom v parku sa zdržia a budú jazdiť do 19:00. Potom je na programe grilovačka, kde si s nimi posedíme a porozprávame sa. Tešíme sa z toho, že ich nebudeme vidieť len na videu, ale aj naživo.

Aká je wakeboardová základňa na Liptove?
Čo sa týka Liptova, tento šport je u nás zatiaľ v plienkach. Len tento rok sme postavili v Liptovskom Mikuláši spomínaný park. Zvučnejšie mená zatiaľ vyrastajú v Košiciach a Bratislave, kde sú parky dlhšie. Je to šport mladý a veľmi rýchlo sa rozvíja. Do budúcna sa bude určite na čo pozerať.

Povedz nám trochu viac o mikulášskom parku.
Vízia vznikla niekedy v septembri minulého roka. S prácami sme začali od februára a už v apríli sme začali jazdiť v studenom Váhu. Hlavnú časť tohto parku tvorí nemecký vlek, ktorý je dvojstĺpový a dá sa povedať, že je prvý svojho druhu na svete. Tento rok sme osadili tri prekážky, na ktorých môžu jazdci ukázať, čo na vode vedia. Sú to viacmenej základné prekážky, ale do budúcna to chceme rozširovať a máme víziu mať najlepší park na Slovensku.

Tento park je síce nový, ale za sebou už máte aj nepríjemnú skúsenosť.
Žiaľ, čert nikdy nespí a kradne sa všade. Bohužiaľ, keď som v nedeľu prišiel na park, tak som našiel vypáčené dvere. Neoprény, wakeboardové dosky, vesty, helmy a všetko nám bolo odsudzené. Je to nepríjemné.

Foto: Nick Davies (wakeboard.com)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM