Tomáš Batiz Správy

Z Hája sa má stať oáza relaxu a oddychu
: Poznáme detaily projektu

Mikulášsky vrch Háj-Nicovô patrí medzi najnavštevoanejšie lokality v Liptovskom Mikuláši. Z jeho výšky sa ponúka veľkolepý pohľad na mesto, Liptovskú Maru, okolité dediny, Chočské vrchy, Nízke, Západné i Vysoké Tatry. Vedenie mesta tu plánuje vybudovať oázu relaxu a oddychu.

Ilustračný obrázok k článku Z Hája sa má stať oáza relaxu a oddychu
: Poznáme detaily projektu
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Myšlienka, s ktorou sa šéfovia radnice pohrávajú už niekoľko rokov, dostáva hmotnú podobu. Posedy v korunách stromov, lanová dráha, lavičky, vyhliadkový bod, to všetko obsahuje zámer, na základe ktorej sa obstará projekt vybudovania mestskej oddychovej zóny na Háji Nicovô. 

„Vnímame potrebu riešiť požiadavky spoluobyvateľov na rekreáciu a oddych v tomto prostredí. V súčasnosti je Háj  využívaný obyvateľmi spontánnym spôsobom a neposkytuje pre rekreačnú činnosť žiadne vybavenie. Rozhodli sme sa preto vytvoriť vo voľnej prírode vhodné podmienky pre každodennú a krátkodobú rekreáciu,“ prezradil primátor. 


Relaxačné aktivity

Projekt využije otvorené a uzavreté priestory Hája, lúky aj prechody cez les. Okrem rekreačných aktivít (cykloturizmus, prírodovedný náučný chodník, Robinsonove detské ihriská s liptovským motívom, fitness dráhy, geocaching) sa v parku budú uskutočňovať aj spoločensko – kulturné aktivity.

Zabezpečenie služieb

Celý projekt sa bude realizovať na etapy. „Musíme zosúladiť hospodárenie na lesných pozemkoch s rekreačnou funkciou územia. Spoločenské a slávnostné zhromaždenia a spoločensko – rekreačné aktivity a kultúrne podujatia si budú vyžadovať aj zabezpečenie priestorov ďalšími službami, ako občerstvenie, informačný servis, parkovanie, predaj suvenírov,“ upresnila Jana Kormaníková z oddelenia projektového manažmentu mikulášskej radnice.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM