Tomáš Batiz Rôzne

Zábava, relax aj športové vyžitie. Čo všetko prinesie nový týždeň v Mikuláši?

S novým týždňom prichádzajú aj nové možnosti ako tráviť voľný čas. Máte už naplánované, čomu sa budete venovať po práci či škole? Pre tých, ktorí v tom ešte nemajú jasno, sme pripravili prehľad podujatí v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Zábava, relax aj športové vyžitie. Čo všetko prinesie nový týždeň v Mikuláši?
Zdroj: TASR

IGOR RUMANSKÝ – Z TVORBY

7. júna 2016 13:00 – 17:00, Rumanský Art Centre

Výstava k nedožitým 70. narodeninám umelca.

TEMNÉ KECY TRIP

8. júna 2016 o 20:00, Route 66

Miluješ sa zabávať tak, že si myslia, že si nesvojprávny? Tak si na správnom mieste. Temné Kecy totiž robia najtemnejší humor na scéne a to je to, čo chceš podporiť.

ZOZNÁMTE SA S MUZIKÁLOM

8. júna 2016 o 10:30, Liptovské kultúrne stredisko Výchovný koncert žiakov hudobno-dramat. odboru Konzervatória J.L. Bellu z B. Bystrice

MUČENÍK

9. júna 2016 o 10:30, Diera do sveta

Najnovšia inscenácia Divadla Gasparego. Réžia Ján Mikuš.

PÁRAČKY U BABKY JUSTÍNY

9. júna 2016 o 20:30, Nádvorie NKP Čierny orol

Páračky, prináša mozaiku dejín vyskladanú a zapísanú dedom Kasírom. Ten si históriu zapisoval tak… po svojom, s humorom. Okrem iného bol tiež najväčší ochotník v okolí. Možno aj preto, že bol jediný ochotník v okolí. V jeden večer pri páraní – táraní kroniku objavia babky, tiež ochotníčky a začnú z nej čítať. Ako to všetko dopadne? Nechajte sa prekvapiť.

PRÍBEH Z MACONDA

9. júna 2016 o 18:20, Dom kultúry Inscenovať svetoznámy román Sto rokov samoty na divadelnom javisku je veľmi ťažká, ak nie nemožná úloha. Súbor sa preto sústredil na to, čo ho z tohto románu najviac oslovilo – a tým bolo skúmanie príčin, ktoré spôsobili rozklad a nakoniec odsúdenie rodu Buendíovcov na večné zatratenie a zabudnutie.

730 ROKOV LIPTOVSKÉHO MIKULÁŠA

10. júna 2016 o 16:00, Informačné centrum mesta

Sprievodcovská služba pri príležitosti 730. výročia prvej písomnej zmienky o meste Liptovský Mikuláš. Chcete vedieť, prečo vznikol prvý zápis o meste a kde sa nachádza originál tejto 730-rokov starej listiny dnes? Ktorému významnému šľachtickému rodu patril Svätý Mikuláš do polovice 19. storočia? Tieto a mnohé ďalšie zaujímavosti z bohatých dejín Liptovského Mikuláša sa dozviete počas hodinovej prezentácie turistického sprievodcu v historickom centre mesta.

OKOLO SLOVENSKA

10. júna 2016 o 13:30, mesto Liptovský Mikuláš

Ide o najvýznamnejšie cyklistické podujatie na Slovensku, ktoré spája ľudí z rôznych miest a regiónov Slovenska. Pretekať na cestách medzi etapovými centrami Banská Bystrica, Štrbské pleso, Zuberec, Bojnice a Piešťany, budú pretekári profesionálnych a národných reprezentačných tímov z 21 krajín sveta.

BOL SOM DLHO PREČ

11. júna 2016 o 11:00, Dom kultúry, klubová scéna

Rozprávač príbehu polo Indián Broom Bromden rekapituluje (prostredníctvom filmových dokrútiek) posledné mesiace svojho dlhodobého pobytu na psychiatrickej klinike. Tu vstupuje do príbehu 35-ročný tulák a búrlivák Patric McMurphy, ktorý sa dostal na kliniku pre výtržnosti a aby sa vyhol ťažkej práci na farme. Svojou živelnosťou a chuťou žiť McMurphy rozvracia zabehnutý „policajný“ režim psychiatrickej liečebne.

HOKEJBALOVÝ TURNAJ FANKLUBOV

11. – 12. júna 2016 o 11:00, Enel aréna (zimný štadión)

Na zimnom štadióne v Liptovskom Mikuláši si to rozdajú hokejové fankluby z celého Slovenska v hokejbalových zápasoch. Organizátorskú taktovku si tento rok zobrali do ruky chlapci z fanklubu MHK 32 „Partizáni“, a tak si budeme môcť pozrieť ich majstrovstvo s hokejkou a loptičkou u nás v Liptovskom Mikuláši. Turnaj sa v minulosti konal v Nitre, Martine, Bratislave, Piešťanoch, Žiline a konečne sa dostal aj ku nám. Turnaj sa koná pod záštitou Predsedu MHK 32 Partizáni a primátora mesta Liptovský Mikuláš.

BAMBIFEST – CESTA ROZPRÁVKOVÝM LESOM

12. júna 2016 o 15:00, ulica Kpt. Nálepku (za železničnou traťou)

Vstúp do čarovného lesa a stretni tu zázračné bytosti a rozprávkové postavičky!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM