Tomáš Batiz Správy

Zábery plné vianočnej atmosféry: Mikulášske námestie, aké by mohlo byť celý rok

Najkrajšie sviatky roka už klopú na dvere a pocítiť to môžeme aj v Mikuláši. Jedinečnú atmosféru približuje vianočná výzdoba v centre mesta.

Ilustračný obrázok k článku Zábery plné vianočnej atmosféry: Mikulášske námestie, aké by mohlo byť celý rok
11
Galéria
Foto: Tomáš Batiz

V meste a jeho mestských častiach sa tieto Vianoce rozžiarili aj nové prvky svetelnej výzdoby. Pracovníci Verejnoprospešných služieb mesta ju namontovali na stromy a stĺpy verejného osvetlenia. „Na montáži pracovali dvaja elektrikári s vysokozdvižnou plošinou. Každá mestská časť tak tento rok bude mať strom vyzdobený novými reťazami a hviezdou, v centre mesta zasvietia aj iné vianočné motívy,“ informuje Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

„Nové zimné motívy pribudnú na stĺpy v pešej zóne v časti od ulice Štúrovej smerom do centra, montujeme ich aj v pešej zóne v časti ulice 1. mája pri obchodnom centre Central," dopĺňa Čapčíková.

Nové je aj osvetlenie vianočných stromov vo všetkých mestských častiach, naťaháme na ne LED svetelné reťaze. „Na najväčšom sídlisku Podbreziny sa rozsvietia okrem reťazí na strome aj svetelné motívy na stĺpoch verejného osvetlenia na pešej zóne,“ skonštatoval Tibor Molnár z Verejnopros­pešných služieb mesta Liptovský Mikuláš.

Mesto a jeho časti tak budú túto zimu svietiť ľadovou bielou, teplou bielou aj vo farbe multicolor, detské oči potešia hviezdy, farebné svietiace gule, reťaze, anjeli či padajúce kvapky.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM