Kultúra

Začal sa najväčší festival pantomímy: Účasťou láme rekordy!

Uvítacím stretnutím rekordného počtu viac ako štyroch stoviek účastníkov vo Veľkej sále Domu kultúry v Liptovskom Mikuláši začal dnes presne na pravé poludnie už 21. ročník medzinárodného festivalu pantomímy a pohybových divadiel PAN (26. – 29. novembra).

Ilustračný obrázok k článku Začal sa najväčší festival pantomímy: Účasťou láme rekordy!
Zdroj: Dnes24.sk

„Doslova sme v pozitívnom šoku, lebo sa tu zišlo ešte oveľa viac ľudí ako vlani pri príležitosti jubilejného ročníka. Mysleli sme si, že záujem pochopiteľne trochu opadne, no stal sa pravý opak a tohtoročná účasť láme rekordy,“ vyzdvihol tradičný hlavný organizátor a popredný slovenský mím Miroslav Kasprzyk.

Po úprimnom zvítaní sa účastníci rýchlo rozutekali do desiatky tvorivých dielní, aby sa čosi priučili od skúsených lektorov, medzi ktorými nebude chýbať legendárny Milan Sládek, ďalšia osobnosť slovenskej pantomímy Juraj Benčík či osvedčení hostia z Česka. Štvordňový program okorenia viaceré profesionálne predstavenia.

„V neľahkej ekonomickej situácii a nekultúrnej atmosfére panujúcej na Slovensku sa neodvažujem pozerať príliš dopredu, no obrovský záujem mladých ľudí ma zaväzuje, aby som im sľúbil, že pripravíme ďalší ročník, navyše, keď na budúci rok oslávime 55 rokov slovenskej pantomímy a je čo oslavovať,“ dodal Kasprzyk.

PROGRAM FESTIVALU TU.

Súvisiaci článok:

Festival bez jediného slova: Prichádza PAN 2014 s množstvom tichých divadelných výpovedí

Foto: ilustračné

PAN 2014 plagat
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM