Pavol Tomčík Futbal

Začala sa futbalová príprava MFK Tatran: Cieľom vyhnutie sa baráži

Vo štvrtok 9. januára odštartovala po zimných dovolenkách príprava futbalistov MFK Tatran Liptovský Mikuláš na jarnú časť druhej ligy. Pri tejto príležitosti sme vyspovedali výkonného riaditeľa klubu Martina Pohloda.

Ilustračný obrázok k článku Začala sa futbalová príprava MFK Tatran: Cieľom vyhnutie sa baráži
Foto: Tomáš Batiz

Ako vyzeral prvý pracovný deň hráčov po dovolenkách?
Už od 14:00 hod. začali prichádzať prví hráči. O dve hodiny neskôr prišlo na rad oficiálne otvorenie, ktorého sa okrem mňa zúčastnil aj manažér A tímu Ľubomír Stanko a samozrejme tréneri. Po príhovoroch si mužstvo prevzal tréner Goffa. Chlapci sa rozdelili do dvoch skupín a zahrali si modelovaný zápas.

Kto klub po jeseni opustil?
Odišiel Ján Jurky, ktorému skončilo hosťovanie a neprejavili sme záujem o jeho pokračovanie v našom mužstve. Andrej Brčák mal síce u nás zostať do konca júna, ale dohodli sme sa na ukončení spolupráce. Horúcou novinkou je, že skončil aj Martin Trnovský. Tento hráč nás požiadal o ukončenie športovej zmluvy z dôvodu, že nestíha skĺbiť prácu s futbalovou kariérou.

Koho má klub aktuálne na „lane“?
Zaujímavosťou je, že sa do tréningového procesu zapojili dvaja bratia slávnych slovenských reprezentantov. Prvým je Matúš Hubočan (brat Tomáš hráva za ruský Petrohrad, pozn. autora), druhým Róbert Jendrišek (brat Erik hráva za nemecký Cottbus, pozn. autora). Z Palúdzky je u nás na skúške Vladimír Kubík, z Kysuckého Nového Mesta Ľubomír Chovanko, z Liskovej Ondrej Brudniak a skúšame aj dvoch českých hráčov zo Zlína.

Fanúšikov klubu čaká v januári poriadna lahôdka.
Áno, presne tak. V sobotu 18. januára o 13:30 odohráme prípravné stretnutie proti najslávnejšiemu slovenskému klubu ŠK Slovan Bratislava. Tento celok sa u nás zastaví cestou na sústredenie do Tatier. Tešíme sa, že belasí prejavili o nás záujem.

Čo ďalšie stretnutia?
Hneď o deň neskôr odohráme duel s ďalším Corgoň ligistom – MFK Košice. Čakajú nás tiež stretnutia s Banskou Bystricou a Žilinou a za zmienku určite stojí zápas s českým druholigovým Třincom.

V tabuľke ste na úplnom chvoste. Ako sa vyhrabať z tejto „ošemetnej“ situácie?
Je to presne tak, ako pred rokom. Bohužiaľ, je to fakt a neteší nás to. Vnímame to ako nelichotivú situáciu, ale na druhej strane je to realita a nezatvárame pred tým oči. Súťaž chceme zachrániť už v súťažnom ročníku, t.j. chceme sa vyhnúť baráži, ktorá čaká na posledné druholigové mužstvo.

Zoznam prípravných duelov MFK Tatran

15.1. MFK Tatran – Závažná Poruba (17:00)
18.1. MFK Tatran – Slovan (13:30)
19.1. MFK Tatran – MFK Košice (13:00)
25.1. MFK Tatran – Poprad (10:30)
28.1. MFK Tatran – Veľké Ludince (17:00)
1.2. Žilina – MFK Tatran (10:30)
5.2. Banská Bystrica – MFK Tatran (17:00)
8.2. Třinec – MFK Tatran (12:00)
15.2. Dolný Kubín – MFK Tatran (10:30)
22.2. MFK Tatran – Námestovo (10:30)
1.3. MFK Tatran – Martin (10:30)

Ilustračné foto: Tomáš Batiz

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM