Pavol Tomčík Futbal

Záchrana druhej ligy po dnešnej prehre pre Tatran už len v rovine teórie

Futbalistom MFK Tatran Liptovský Mikuláš v stredu pred vlastným publikom nevyšla dohrávka 24. kola druhej ligy, keď v priam existenčnom stretnutí v boji o záchranu sa v súboji proti Rimavskej Sobote pre domáci tím zrodila prehra 1:2. Záchranárske práce síce nekončia, ale sú už len v rovine teórie.

Ilustračný obrázok k článku Záchrana druhej ligy po dnešnej prehre pre Tatran už len v rovine teórie
Foto: Slávka Kellová

Výkon Liptákov v prvom polčase bol doslova jalový. Šupej síce mohol v 18. minúte otvoriť skóre stretnutia, jeho hlavička po rohu Latiaka však skončila mimo. Hostia po prvý raz udreli v 23. minúte. Marián Adam z priameho kopu prehodil múr, no skákajúci Tomáš Malec ho hlavou nešťastne tečoval do vlastnej siete – 0:1. Bezzubý výkon Mikulášanov hostia trestali aj v 39. minúte. Peter Katona strelou z vnútornej strany šestnástky prekonal Šavola v bráne domácich.

Iskierka nádeje pre MFK Tatran svitla dve minúty pred odchodom do šatní. Lišivka rozohral roh na krátko k Latiakovi, ten zacentroval do „vápna“, lopta si našla hlavu Kucharčíka a razom bolo nádejnejších 1:2. V druhom polčase síce domáci zapli na vyššie obrátky, ale náskok súpera sa im už zmazať nepodarilo. Najbližšie k vyrovnaniu boli zverenci trénera Jána Karaffu v 73. minúte, keď si paradoxne jeden z hosťujúcich obrancov takmer vsietil vlastenca.

Pohľad do tabuľky druhej ligy tri kolá pred koncom je viac, ako nepekný. Mikulášania sú so ziskom 29 bodov na predposlednej jedenástej pozícii a na aktuálne desiatu Dubnicu strácajú až päť bodov. „Karaffovci“ pritom v záverečných kolách natrafia na prvú Dunajskú Stredu, druhú Podbrezovú a nepríjemný Dolný Kubín. Nezávideniahodná situácia.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – MŠK Rimavská Sobota 1:2 (1:2) Góly: 43. Kucharčík – 23. Adam, 39. Katona
ŽK: 25. Kucharčík, 60. Latiak (obaja Liptovský Mikuláš)
Rozhodovali: Špaček – R. Sluk, Petríček
Divákov: 300
Zostava MFK Tatran: Šavol – Kubena, Kucharčík, Latiak, Šupej, Tomko, Fuják (71. Morong), Lišivka, Moravčík (53. Balluch), Pastva, Malec (46. Trnovský)

Ján Karaffa (tréner Liptovského Mikuláša): „Súhlasím s trénerom hostí. Rozhodli individuálne výkony, najmä Katona a Pribula sú vo výbornej športovej forme. V druhom polčase bolo niekoľko situácií, z ktorých sme možno mohli vyrovnať. Bohužiaľ sa nám to nepodarilo a prehrali sme dôležitý súboj o záchranu. Pokiaľ nám tlie nádej, tak sa budeme biť a uvidíme, čo nám prinesú ďalšie zápasy.“

Branislav Mráz (tréner Rimavskej Soboty): „Vedeli sme, že domácim ide o holú existenciu a budú pod tlakom. Práve tento moment sme chceli aj využiť. Mali sme dobré individuálne výkony, nechýbalo odhodlanie a treba povedať, že na našej strane bola aj skúsenosť. Máme svoje ciele, do konca ligy chceme ešte aspoň dva zápasy zvíťaziť.“

Foto: mfktatran.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM