Tomáš Batiz Správy

Záchranári v akcii: Turisti na hrebeni sa dostali do krátkych!

Štyria záchranári HZS v zásahu na hrebeni Nízkych Tatier. Podľa ich správy pomáhali dvom slovenským turistom v neľahkej situácii. Ako sa dostali do Liptovského Mikuláša?

Ilustračný obrázok k článku Záchranári v akcii: Turisti na hrebeni sa dostali do krátkych!
Zdroj: TASR

V stredu 3. februára vo večerných hodinách požiadali dvaja slovenskí turisti z hrebeňa Nízkych Tatier o pomoc Horskú záchrannú službu (HZS). Horskí záchranári o tom informujú na svojej internetovej stránke.

„Nachádzali sa v oblasti Zámostskej hole, v západnej časti pohoria. V oblasti fúkal silný vietor spojený so snežením, preto požiadali o navigáciu na Magurku. Orientácia v teréne bola vplyvom počasia komplikovaná a 27-ročná turistka začala pociťovať vyčerpanie,“ uvádza HZS.

Po opätovnom zvážení situácie oslovili turisti horských záchranárov so žiadosťou o pomoc. Do terénu odišli turistom naproti štyria záchranári HZS. S turistami sa stretli na žltoznačenom turistickom chodníku nad Magurkou. Po zateplení a poskytnutí teplých tekutín zišli turisti v sprievode záchranárov na Magurku, odkiaľ pokračovali terénnym vozidlom HZS do Liptovského Mikuláša.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM