Romana Buganová Správy

Začiatok školského roka sa blíži: Polícia bude dohliadať na bezpečnosť detí

Už onedlho najmenší Mikulášania opäť zasadnú do školských lavíc. V rizikový prvý školský deň bude na bezpečnosť školákov dohliadať mestská i štátna polícia.

Ilustračný obrázok k článku Začiatok školského roka sa blíži: Polícia bude dohliadať na bezpečnosť detí
Zdroj: Dnes24.sk

„Samozrejme, že Mestská polícia v Liptovskom Mikuláši na začiatku školského roka, teda 2. septembra, ako každoročne, posilní hliadkovú činnosť v okolí škôl a v priľahlých uliciach, takisto na frekventovaných križovatkách,“ uviedol náčelník liptovskomiku­lášskej Mestskej polície Marián Jančuška s tým, že posilnenie bude najmä v ranných a popoludňajších hodinách. Mestská polícia bude dohľad vykonávať v súčinnosti so štátnou políciou.

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, je dôležité, aby aj rodičia svojim deťom vysvetlili základné pravidlá a aspoň niekoľko dôležitých dopravných značiek. „Užitočné je, ak rodič prejde s dieťaťom celú trasu do školy tak, aby to neskôr zvládlo bez problémov aj samé. Ak si dieťa navykne chodiť určitou trasou, bude sa cítiť bezpečnejšie, pretože sa ľahšie orientuje v známom prostredí a spoľahlivejšie bude riešiť aj nepredvídané situácie v cestnej premávke,“ vysvetlila Balogová.

Podľa nej aj vodiči musia zvýšiť pozornosť, pretože reakcie detí môžu byť po dlhých prázdninách oneskorené. „Vodiči musia predvídať a taktiež sledovať situáciu hlavne v okolí zastávok, škôl a nákupných centier, kde je zvýšený pohyb chodcov, detí i starších ľudí,“ dodala.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM