Romana Buganová Správy

Začiatok školského roku, deti nie a nie prestať rozprávať: Primátor spravil niečo nečakané, žiaci stuhli ako sĺpy :) FOTO

Dlhé letné prázdniny sú nenávratne za nami a deti dnes po prvýkrát opäť zavítali na školskú pôdu. Odvahu na základnej škole Hradná v Liptovskom Hrádku prišiel dodať školákom i primátor mesta a podpredseda Žilinského samosprávneho kraja Branislav Tréger, s ukecanými deťmi si šikovne poradil.

Ilustračný obrázok k článku Začiatok školského roku, deti nie a nie prestať rozprávať: Primátor spravil niečo nečakané, žiaci stuhli ako sĺpy :) FOTO
Foto: Romana Buganová / Zdroj: Dnes24.sk

Slávnostný začiatok nového školského roku absolvovali žiaci spoločne v átriu školy. Deťom sa okrem riaditeľa školy prišiel prihovoriť aj primátor mesta Branislav Tréger, ktorý na začiatku svojho príhovoru urobil nečakanú vec.

Deti boli po prázdninách roztopašné, hneď si medzi sebou rozprávali zážitky z prázdnin. Aby ich bývalý pedagóg utíšil, vstúpil medzi ne so slovami: „Hovorí sa, že keď niekto rozpráva, mali by ostatní počúvať, pretože je to slušnosť,“ a najukecanejšieho žiaka zobral za ruku so sebou pred všetkých divákov. Celé átrium sa pobavilo a hneď všetci spozorneli.

„Ja za zriaďovateľa môžem povedať, že táto škola je na nový školský rok naozaj pripravená, zrekonštruovali sme strechu, rozvod vody, čiže materiálne sme pripravení, personálne je tiež všetko tak, ako má byť,“ prihovoril sa Tréger. Žiakom a pedagógom ďalej zaželal pokojný školský rok a rodičom, aby sa vo svojich domácnostiach prispôsobili školskému zhonu.

Povzbudenie dodal školákom i riaditeľ školy Marián Žiška. „Želám vám všetkým, aby ste do školy chodili s radosťou, aby bol každý váš deň v škole plný príjemných zážitkov, takisto výborný prospech a veľa ďalších úspechov,“ motivoval.

Pozrite sa v našej fotogalérii, ako vyzeral prvý deň liptovskohrádockých žiakov na ZŠ s MŠ Hradná Liptovský Hrádok!

Prvý školský deň na ZŠ Hradná v Liptovskom Hrádku
15
Galéria
Foto: Romana Buganová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM