Tomáš Batiz Správy

Záhrada mikulášskej galérie je otvorená: Knihy na čítanie, bohatý program a zaručené miesto na oddych

Leto sa nezadržateľne blíži a práve počas prázdnin bude veľa času na oddych. Mikulášska galéria aj tento rok otvorila pre verejnosť svoju záhradu.

Ilustračný obrázok k článku Záhrada mikulášskej galérie je otvorená: Knihy na čítanie, bohatý program a zaručené miesto na oddych
Zdroj: Dnes24.sk

Galéria Petra Michala Bohúňa v Liptovskom Mikuláši otvorila svoju záhradu aj počas tohto leta. Verejnosti prinesie zaujímavé koncerty a kultúrne programy ako aj relax a oddych. „V galérii je napríklad možné požičanie piknikových diek, alebo možnosť využitia uzatvárateľného stranu. V knihobúdkach návštevníci nájdu rôzne knižky, ktoré si môžu požičať, alebo vymeniť,“ informuje Alena Chebeňová, riaditeľka galérie.

Galéria realizuje v záhrade, v spolupráci s mestom Liptovský Mikuláš, hromadné podujatia ako napr. Festival kvetov a Svetlonos, ktoré by sa mali stať tradíciou a opakovať sa teda budú každý rok, aby sme tak do centra prilákali stále väčší počet návštevníkov," pokračuje Chebeňová.

Program, ktorý sa bude v najbližších dňoch konať v záhrade nájdete pred jej vstupom. Galéria okrem toho ponúka aj možnosť zarezervovať si vopred využitie záhrady. „Po dohode je možné využívať záhradu aj v inom čase ako je uvedené na tabuliach,“ dodala riaditeľka galérie.

Záhrada Galérie Petra Michala Bohúňa je pre verejnosť otvorená do konca októbra.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM