Tomáš Batiz Správy

Základná umelecká škola v Mikuláši chystá prijímacie skúšky: Zistili sme pre vás bližšie informácie

Ak máte doma skrytý talent a chcete ho rozvíjať, tak ho môžete prihlásiť na Základnú umeleckú školu v Liptovskom Mikuláši. Počas mája chystá skúšky v nasledujúcich oboroch.

Ilustračný obrázok k článku Základná umelecká škola v Mikuláši chystá prijímacie skúšky: Zistili sme pre vás bližšie informácie
Foto: Tomáš Batiz

Zákaldná umelecká škola Jána Levoslava Bellu v Liptovskom Mikuláši, ktorá v metropole Liptova pôsobí už 67 rokov, organizuje aj tento rok príjamcie skúšky na jednotlivé vyučujúce predmety.

Záujem je na Liptove už niekoľko rokov dobrý za čo vďačíme už dlhoročne dobrému menu, ktoré škola nesie. Do tanečných a výtvarných predmetov máme v pláne prijať približne do 100 žiakov, pretože viac nám kapacita nedovoľuje.

Príjmacie pohovory má umelecká škola na pláne 23. – 24. mája a to v nasledujúcich odboroch:

  • Hudobný odbor

od 14,00–17,00 hod. na ul. M.M.Hodžu 5

Prípravné hudobné štúdium, hra na: husle, viola, violončelo, kontrabas, cimbal, klavír, organ, cirkevná hudba, akordeón, heligónka, gitara, basová gitara, flauta priečna-zobcová-altová, klarinet, trúbka, lesný roh, spev, zborový spev, v tanečnej a jazzovej skupine, kompozícia, bicie nástroje.

  • Tanečný odbor

MŠ Podbreziny Agátova ul. 23. mája 2017 od 14,00–16,00 hod

Prípravné tanečné štúdium, klasický tanec, ľudový tanec, moderný tanec, moderný scénický tanec, súčasný tanec, jazzový tanec, tanečná prax, dejiny tanca.

  • Výtvarný odbor

od 14,00 – 17,00 hod. na ul. Pišútova 3

Kreslenie, maľovanie, grafika, typografia, grafický design, textil, akcie a projekty viazané na plochu, keramika, tvorba šperku a odevu, práca s fotografiou, PC grafické aplikácie.

  • Literárno-dramatický odbor

od 14,00–17,00 hod. na ul. Pišútova 3

Prípravné dramatické štúdium, dramatická príprava, dramatika a slovesnosť, pohyb, štúdium rolí a umelecký prednes, práca v súbore, základy dramatickej tvorby, dejiny dramatickej tvorby, fonetika.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM