Rôzne

Zamestnávatelia pozor! Sociálna poisťovňa vám osobne vysvetlí ako so zamestnancami

Sociálna poisťovňa v Liptovskom Mikuláši organizuje bezplatný verejný seminár pre zamestnávateľov. Diskutovať sa bude na tému najčastejších chýb zamestnávateľov v kontakte so Sociálnou poisťovňou. Prihlásiť sa môže každý.

Ilustračný obrázok k článku Zamestnávatelia pozor! Sociálna poisťovňa vám osobne vysvetlí ako so zamestnancami
Foto: Slávka Kellová

Seminár sa bude konať 29. apríla8:30 hod. v budove sídla pobočky Sociálnej poisťovne v Liptovskom Mikuláši na Štúrovej ulici v zasadacej miestnosti Všeobecnej zdravotnej poisťovne na 1. poschodí.

Sociálna poisťovňa v súčasnosti koncentruje svoje úsilie na vonkajšie kontroly a zlepšenie výberu poistného. „Jedným z najdôležitejších článkov v tomto smere sú zamestnávatelia, ich povinnosti voči Sociálnej poisťovni a údaje, ktoré posielajú. Nesprávne prihlásenie, nesprávne oznámenie prerušenia poistenia, oznamovanie nesprávneho typu zamestnanca, neodhlásenie sa z registra zamestnávateľov a ďalšie úkony patria medzi najčastejšie chyby, ktoré zamestnávatelia robia v úkonoch voči Sociálnej poisťovni,“ uviedla Lenka Kasanická z liptovskomi­kulášskej pobočky.

Okrem získania informácií o tom, ako sa vyvarovať chybám, ktoré z kontrol vyplynuli ako najčastejšie, seminár poskytne zamestnávateľom aj priestor na prekonzultovanie ich ďalších problémov a otázok súvisiacich s registráciou a platením poistného na sociálne poistenie.

V prípade záujmu môže zamestnávateľ nahlásiť svoju účasť, resp. účasť svojich pracovníkov na seminári na e-mailovú adresu liptovskymikulas@socpoist.sk alebo na telefónnom čísle 0906/178 656. Ka­pacita priestoru je obmedzená.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM