Pavol Tomčík Hokej

Zaostrené na mikulášsky hokej 1. časť: Juraj Kuric

Portál mikulas24.sk sa v krátkej minisérii ohliadne za práve vrcholiacou prípravou hokejistov MHK 32 Liptovský Mikuláš pred štartom novej sezóny. V úvodnej časti vyspovedáme kapitána "Ešky" Juraja Kurica.

Ilustračný obrázok k článku Zaostrené na mikulášsky hokej 1. časť: Juraj Kuric
Zdroj: Dnes24.sk

Ako hodnotíš prípravu po deviatom stretnutí s Martinom?
Tento rok sme mali proti sebe kvalitnejších súperov, ako po iné sezóny. Boli to extraligisti a možno i preto sú tie výsledky, aké sú. Až na niekoľko výnimiek sme však odohrali dobré zápasy, tak to videl i tréner Hovorka. Myslím si, že je dobré, že nás preverili skôr takéto tímy, ako tie z nižších líg.

Čo k sile kádra? Vidíš to skôr na oslabenie alebo je to v poriadku?
Prišli nové tváre. Sú to skúsení hokejisti. V obrane nám však chýba Ďuro Kledrowetz (ukončenie kariéry kvôli zraneniu kolena, pozn. autora). I keď nie u všetkých sú skúsenosti, neostáva nám nič iné len bojovať.

Ako na mužstvo pôsobí tréner Milan Hovorka?
(smiech) Je to autorita. Určite si nenechá skákať po hlave, čo je dobré. Potrebujeme disciplínu, čím nechcem povedať, že v minulej sezóne nebola. Zatiaľ to hodnotím kladne.

Naznačila už možno príprava to, na čo budete počas sezóny mať?
V minulej sezóne sme v príprave všetko prehrali a potom sme na úvod ligy ťahali sériu ôsmich zápasov bez prehry. Príprava je na to, aby sme si vyskúšali veci, ktoré trénujeme a aby sme ich neskôr v zápasoch realizovali.

V príprave zatiaľ 3:6

Z deviatich duelov „urobili“ Hovorkovci síce len tri víťazstvá, ale menoslov súperov už sám o sebe budí rešpekt. Z tohto pohľadu je to teda v poriadku. V ostatnom stretnutí proti Martinu svietil na ukazovateli ešte dve minúty pred záverečným klaksónom nádejný stav 3:4, potom tréner odvolal gólmana Palka, čo hostia z Turca pretavili na pohodlné víťazstvo o tri góly.

MHK 32 – Budapešť (Maďarsko) 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)
MHK 32 – Csikszereda (Rumunsko) 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Martin (extraliga) – MHK 32 3:4 po sn (1:1, 2:0, 0:2)
Zvolen (extraliga) – MHk 32 5:2 (3:0, 1:2, 1:0)
B. Bystrica (extraliga) – MHk 32 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
MHK 32 – Nový Targ (Poľsko) 3:4 (2:1, 1:2, 0:1)
MHK 32 – Poprad (extraliga) 2:5 (1:2, 1:1, 0:2)
Nový Targ (Poľsko) – MHK 32 4:5 po sn (1:1, 2:1, 1:2)
MHK 32 – Martin (extraliga) 3:6 (2:3, 0:0, 1:3)

Konečná zastávka u „Kamzíkov“

Jubilejný desiaty prípravný duel, ktorý bude zároveň i posledným, odohrajú Liptáci budúci utorok na Popradskom ľade. V piatok 13. septembra štartuje nový ročník prvej hokejovej ligy. MHK 32 na úvod privíta „Koňarov“ z Prešova.

Foto: Jäzva (hokej.sk)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM