Slávka Kellová Hokej

Zápas ako s nováčikom? Ani zďaleka...

Prvá hokejová liga v utorok pokračovala stretnutiami 8. kola. Zverenci mikulášskeho lodivoda Dušana Halahiju na svojom ľade privítali nováčika z Prievidze, ktorý ich však vytrápil ako skúsený harcovník.

Ilustračný obrázok k článku Zápas ako s nováčikom? Ani zďaleka...
Foto: Monika Földešiová

Na zápas s nováčikom to na liptovskomiku­lášskom zimnom štadióne veru ani zďaleka nevyzeralo. Hneď v 90. sekunde stretnutia sa do vedenia dostali Prievidžania po samostatnom nájazde Ivana Račeka, ktorý aj so šťastím pretlačil puk za Palka.

Domáci sa na hostí nedokázali dotiahnuť takmer celých 14 minút. František Poliaček posunul puk na Michala Mravca, ktorý najskôr naznačil prihrávku, ale jeho strela mierila presne do brány. Vyrovnal tak skóre zápasu na 1:1.

Z tohto gólu sa však Liptáci dlho netešili. Hneď minútu po vyrovnaní Matúš Herda prešiel po pravej strane a následne otočil hru na Matúša Viedenského, ktorý zasunul puk do odkrytej časti brány (1:2).

Na konci prvej tretiny však domáci opäť skórovali. Len sekundu pred koncom vyrovnali z trestného nájazdu zásluhou Františka Poliačka, ktorý sa krížnou strelou nemýlil (2:2).

Druhú tretinu strelecky otvorili hostia a dostali sa tak opäť do vedenia. V 24. minúte po kombinácii cez stred zakončil Matúš Viedenský. Ten dokázal puk krásne pretlačiť pri tom ako padal na ľad (2:3).

Na odpoveď Mikulášania opäť dlho nečakali. V 25. minúte vyrovnali v skutočne veľmi napínavom stretnutí na 3:3. Prvá strela Radoslava Macíka bola vyrazená a následná dorážka Petra Bartíka skončila presne tam, kde mala.

V 36. minúte sa domáci dostali konečne, hoci s prvotnými pochybnosťami, do vedenia. Strela Juraja Kurica skončila v lapačke brankára hostí, ktorý si ju však následne nešťastne vhodil do vlastnej brány.

Posledné zakončenie domácich prišlo v 55. minúte. Domáci v záverečných minútach poistili svoje vedenie strelou Tomáša Devečku, ktorý sa presným zásahom od modrej nemýlil.

MHK 32 Liptovský Mikuláš – MšHK Prievidza 5:3 (2:2, 2:1, 1:0)

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Palko (Bruncko) – Laco, Mezovský, Devečka, Kuric, Kubáň, Kledrowetz, Matejka, Poliaček, Sajko, Ďurný, Piatka, Mravec, Kubovčík, Bartik, Bača, Holiga.

MšHK Prievidza: Volentier (Holzer) – Chromý, Bátora, Kováčik, Kerata, Šimurka, Viedenský, Buraľ, Holúbek, Raček, Herda, Penák, Majer, Jaško, Holzer, Šebesta, Beláň, Kováč, Šimurka, Mendel.

Tomáš Batiz/skk
foto: Majo Eliáš

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM