Slávka Kellová Rôzne

Zasadnutie zastupiteľstva prvý raz na obrazovke

Z včerajšieho rokovania mestského zastupiteľstva v Liptovskom Mikuláši uvidia obyvatelia v Televízii Liptov po prvý raz neskrátený záznam.

„Súčasťou predvolebnej kampane súčasného primátora Alexandra Slafkovského bolo pravdivé a nekomentované informovanie o práci mestského zastupiteľstva. Hovorili sme o priamych prenosoch. Vzhľadom na technickú náročnosť nahrá rokovanie ako celok televízia na tri kamery, strihať sa to bude v reálnom čase. Neskrátený záznam odvysielajú v premiére a niekoľkých reprízach následne. Okrem toho pripravia štandardné príspevky do svojho spravodajstva,“ informoval hovorca radnice Peter Lehotský.

Náklady na záznamy podľa neho nebudú mať dopad na rozpočet mesta. „Všetci traja členovia štábu sú zamestnancami spoločnosti, ktorú vlastní mesto, a v ktorej berú plat a majú pridelenú náplň práce.“ Obyvatelia si záznamy budú môcť pozrieť po doriešení technických detailov pravdepodobne aj na internete, či na vyžiadanie v nižšej kvalite na DVD nosičoch. „Požiadavka na necenzurované záznamy už existuje približne štyri roky. Opakovane ju vznášali poslanci vtedajšej opozície, ich požiadavka však nebola vyslyšaná. Okrem televíznych záznamov chceme v mestskom mesačníku vytvoriť priestor pre jednotlivé poslanecké kluby, takzvanú Mikulášsku tribúnu. Pravidlá tohto priestoru momentálne riešia členovia mediálnej rady mesta,“ dodal Lehotský.

zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM