Tomáš Batiz Správy

Zasurfovať si môžete už aj v Mikuláši: Prezradíme vám ako na to!

Mikulášsky akvapark prišiel zo zaujímavou novinkou, ktorá poteší hlavne fanúšikov adrenalínu. Zasurfovať si môžete už aj v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Zasurfovať si môžete už aj v Mikuláši: Prezradíme vám ako na to!
Zdroj: Tatry Mountain Resorts

Vodná atrakcia dvoch surfovacích umelých vĺn vedľa seba je vhodná pre úplných začiatočníkov, ale aj pre pokročilých surferov. Simulátor umelých vĺn vytvára rovnomerný prúd vody na ploche s rozlohou 68 m2 a dĺžkou povrchu vlny 8,5 metra. Zakrivený sklon vytvára pre jazdca jedinečný zážitok.

Výhodou zakrivenia vlny je aj stúpajúca rýchlosť počas jazdy na doske, kedy si surfer môže opakovať a vylepšovať svoje triky a má väčší priestor vychutnať si oblúčiky na vodnej hladine. Surfovanie a plávanie na doske je možné pozdĺž celej dĺžky a šírky začínajúc od trysky cez celú plochu surfovacieho povrchu. „Začiatočníkom pri tomto športe budú pomáhať vyškolení inštruktori, ktorí na zverencov dozerajú nepretržite z dvoch peších chodníkov pozdĺž vĺn. Spôsob body boarding – teda s doskou na tele vytvára možnosti, kedy jazdec na doske leží alebo pláva, zoskakuje alebo naskakuje na vlnu," vysvetlil Peter Huraj, projektový manažér rozvoja aquaparku.

Nábeh na vlnu si surferi vyberú sami. Môžu teda začať na vrchole, v strede vlny alebo na začiatku. Vďaka trojmetrovej šírke trysky a hydraulickej krivke s veľkým polomerom môže jazdec na surfe zatáčať zľava doprava a výnimočnosť tejto investície je aj v tom, že surfer je na vode udržiavaný stále, aj keď sa ocitne na okraji vlny.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM